mondo.rs

BOMBA: Zdravko Mamić preuzima Olimpiju!

Autor:

Kako prenose hrvatski mediji Zdravko Mamić je postigao dogovor sa Milanom Mandarićem, a izgleda da problem ne predstavlja ni to što je nekadašnji "alfa i omega" Dinama - u bekstvu!

BOMBA: Zdravko Mamić preuzima Olimpiju! Foto: MN Press

Senzacija!

Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, koji je trenutno u bekstvu u Bosni i Hercegovini, mogao bi da preuzme Olimpiju iz Ljubljane, nakon što je postigao dogovor sa aktuelnim vlasnikom Milanom Mandarićem.

Ove infromacije hrvatskih medija nisu i dalje potvrđene, međutim u prilog tvrdnjama ide i fotografija Mamića i Mandarića - koji su se tajno sastali u Hercegovini.

Isti izvori prenose da će Mamić "ući" u Olimpiju sa partnerima iz Italije, kao i da će se promeniti čitava upravljačka i stručna struktura kluba.

Odnosno, "preživeo" bi samo sportski direktor Fabijan Komljenović.

Zdravko Mamić je inače od 2003. do 2016. godine bio "alfa i omega" u Dinamu, međutim osuđen je za "izvlačenje" oko 16 miliona evra iz kluba, dok se protiv njega i njegovih saradnika vodi još jedan postupak.


Mamić je osuđen na kaznu od šest i po godina zatvora, međutim pre presude je "pobegao" u Bosnu i Hercegovinu.

Mnogi ga smatraju za jednog od najsposobnijih fudbalskih čelnika na ovim prostorima, pošto je uspevao da napravi neverovatne poslove za Dinamo u poslovanju sa velikim klubovima, međutim očigledno je da je od toga imao i lične finansijske koristi.

Povezano

Sve vesti