mondo.rs

Hajduk Split obara rekord: Opet stižu MILIONI sa zapada

Autor:

Još jedna velika prodaja dalmatinskog kluba.

1
A- A A+
Hajduk Split, Hajduk Foto: Guliver/Getty images/Vladimir Rys

Titula odavno ne stiže na splitski stadion "Poljud" (poslednja 2005. godine), ali bar u klupsku kasu opet stižu milioni.

Hajduk će ponovo oboriti klupski rekord u zaradi od jednog transfera, jer će prodati svog đaka, štopera Domagoja Bradarića (19 godina), za šest i po miliona evra.

U-21 reprezentativac Hrvatske, rođen i ponikao u Splitu, otići će u francuski klub Lil, a Hajduk će ovom prodajom zaraditi najviše u istoriji.

Iako je pretprošlog leta mladi napadač Nikola Vlašić otišao u Everton u transferu od 8,7 miliona evra (bez bonusa), mlađi brat čuvene hrvatske atletičarke Blanke ipak je imao takav ugovor prema kojem mu je pripao deo transfera.

Zbog toga, Hajduk je pri Vlašićevoj prodaji zaradio manje od šest miliona evra, a "Dalmatinski portal" otkriva da će taj iznos sada biti premašen.

U međuvremenu je rekordnu klupsku zaradu doneo transfer Ante Palaverse u Mančester siti, prošle zime.

Pre novog talasa, najveća Hajdukova prodaja dugo je bila prodaja Nikole Kalinića u Blekburn 2009. godine za šest miliona evra, a godinu kasnije je Senijad Ibričić otišao u Lokomotivu iz Moskve za pet miliona. Takođe značajan Hajdukov transfer bio je i prelazak Nika Kranjčara u Portsmut 2006, za 4,5 miliona evra...

Ovog leta, velika svota novca ponovo će "leći" na račun nekadašnjeg šampiona SFR Jugoslavije.

Povezano

Sve vesti