Tanjug

STUDENTI Prištinskog univerziteta na BUDŽETU Srbije

Autor:

Studenti koji upišu prvu godinu Prištinskog univerziteta od naredne školske godine biće na budžetu Vlade Srbije.

6
A- A A+
k pop, k-pop, kpop, prijava, prijavljivanje, upis Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Rektor Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. Zdravko Vitošević istakao je da će to biti veliko olakšanje za porodični budžet studenta.

Prema njegovim rečima u drugom upisnom roku otalo je 700 slobodnih mesta, a u prvom junskom od 920 prijavljenih 690 steklo pravo da dobije indeks.

Niste se upisali na FAKS? Evo koliko mesta još ima u BG

"Inače na deset fakulteta Prištinskog univerziteta studira više od 10.000 studenata, a posebna pažnja usmerena je na bezbednost studenata, ne samo na fakultetu, već i na poljima koja se tiču vannastavnih aktivnosti", izjavio je Vitošević za "Politiku".

Rektor je i najavio da će na jesen, zahvaljujući sredstvima srpske vlade u iznosu od pet miliona evra, početi izgradnja zgrade u kojoj će svoj prostor posle više od deceniju i po dobiti Pravni, Ekonomski, Prirodno-matematički fakultet, kao i Fakultet umetnosti.

Pored ova četiri fakulteta tu će biti i Univerzitetska biblioteka, Istraživački univerzitetski centar sa najsavremenijom laboratorijskom opremom, zatim Informatički centar i sedište rektorata.

Posao za studente – dnevnica najmanje 1.600 dinara

Povezano

Sve vesti