mondo.rs

DRAMA: Crnogorci posle RULETA prošli prvi put od 2010!

Autor:

Luda penal serija u Nikšiću i eliminacija šampiona Slovačke. Na ovo u Crnoj Gori čekaju punih devet godina...

DRAMA: Crnogorci posle RULETA prošli prvi put od 2010! Foto: MONDO

Kakav podvig Sutjeske protiv Slovana!

Pre sedam dana u Bratislavi u 95. minutu Damir Kojašević je izjednačio rezultat na 1:1, da bi ove večeri u Nikšiću u 93. minutu to uradio Aleksandar Šofranac.

Usledili su produžeci, u kojima nije bilo golova, pa luda penal serija u kojoj su gosti promašili čak tri jedanaesterca, počev od lošeg udarca srpskog ofanzivca Dejana Dražića.

Prliku da obezbedi prolaz za Sutjesku u poslednjoj seriji imao je Darko Bulatović, međutim promašio je i dao nadu Slovanu da može dalje...


Slovan je imao šansu da izjednači i produži "rulet", ali je Andraš Šporar loše šutirao i poslao Sutjesku u 2. kolo kvalifikacija!

Prethodno je napadač iz Slovenije postigao oba gola za Slovan u ovom dvomeču, međutim na kraju je bio tragičar svoje ekipe koja je imala daleko veća očekivanja u ovim kvalifikacijama, posebno posle dobre sezone u Slovačkoj.

/SVI PAROVI 2. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA/

Crnogorski šampioni ispravili su negativan trend klubova iz ove omalene zemlje pošto od 2010. godine niko nije prošao dalje od početne runde kvalifikacija.

Pre Sutjeske to je poslednji uradio Rudar Pljevlja u sezoni 2010/11, kada je "izbacio" Tre Fiori (San Marino) u prvom kolu, pa ispao od Liteksa (Bugarska)


Klubovi iz Crne Gore su kvalifikacije počinjali iz prvog ili drugog kola, ali bez obzira na to odmah su zaustavljani na početnoj tački u Ligi šampiona: Mogren, Rudar, Titograd, Budućnost dvaput, dok je Sutjeska sprečila da joj večeras bude treći put.

Povezano

Sve vesti