MONDO/Tanjug

Poljski LOT od septembra uvodi let Beograd-Budimpešta?

Autor:

Poljska avio-kompanija "LOT Poliš erlajns" prijavila se za slotove kako bi pokrenula letove između Budimpešte i Beograda od 1. septembra ove godine, piše portal ExYuaviation.

Poljski LOT od septembra uvodi let Beograd-Budimpešta? Foto: MONDO/Marko Tanasković

Letovi tek treba da budu zvanično potvrđeni i stavljeni u ponudu za prodaju, a očekuje se da će kretati iz mađarske prestonice kasno uveče i stizati u Beograd u 23:35 časova. 

Povratni letovi se očekuju rano ujutru sledećeg dana u 5:10 casova, što putnicima, kako se navodi, daje priliku da se povežu sa letovima tog prevoznika ka Londonu, kao i Briselu, prema kome letovi počinju od 2. septembra.

Poljska avio-kompanija će, takođe, uvesti letove i za Bukurešt, a stacioniraće jedan Embraer E195 u mađarskoj prestonici, piše portal. 

Kompanija čije je sedište u Varšavi stvara svoje prvo aerodromsko čvorište izvan Poljske kao odgovor na nedavni rast prometa i prilika za uvođenje novih ruta. Njen cilj je, kaže se, da se pozicionira kao nova transferna avio-kompanija u Istočnoj Evropi.

Osim ka Londonu, ovaj avio-prevoznik leti iz Budimpešte prema nekoliko destinacija, među kojima su Njujork, Čikago, Krakov i Varšava. 

Izvršni direktor LOT-a Rafal Milczarski rekao je ranije, navode, da će uvođenjem novih letova ova kompanija početi da razvija transferni saobraćaj preko aerodroma u Budimpešti.

"To je zgodan način da se dodatno pozicioniramo kao najbolji izbor za putovanje u regionu".

Poljski avio-prevoznik, piše portal, trenutno održava jedanest letova nedeljno između Varšave i Beograda, što će se krajem septembra povećati na 12 nedeljno.

Povezano

Sve vesti