Beta

TAJNE informacije o POLICIJSKOM UBISTVU

Autor:

Više javno tužilaštvo u Užicu odbilo je da javnosti dostavi osnovne informacije o istrazi ubistva Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina, za koje je osumnjičen policajac Raica Beloica.

2
A- A A+

Policija 1 - Mirdita Foto: MONDO/Predrag Vujić

Informacije je na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja tražio Radio Sto plus. Taj radio je tužilaštvu 25. juna uputio zahtev kojim nije tražio detlaje istrage koji bi morali da budu tajna, već je tražio odgovor na najosnovnija pitanja: da li je završena istraga o tom zločinu, da li je protiv osumnjičenog policajca podignuta optužnica i za koje krivično delo, kao i da li je optužnicu potvrdio Viši sud u Užicu.

Novi Pazar: Pritvor policajcu zbog ubistva mladića

Takođe, u slučaju da optužnica još nije podignuta, radio je tražio odgovor zbog čega to nije urađeno.

"Kako u zakonom predviđenom roku nismo dobili odgovor na naš zahtev, radio Sto plus će uputiti žalbu povereniku za informacije od javnog značaja, a o nepostupanju Višeg tužilaštva u Užicu obavestićemo i Državno veće tužilaca", saopšteno je.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru 2018. godine, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

VRI U TUTINU: Policijsko ubistvo uzburkalo strasti

Poslednje informacije koje je radio Sto plus dobio od Višeg tužilaštva u Užicu su iz aprila prošle godine, kada je saopšteno da je "policajac pušten da se brani sa slobode i da protiv njega još uvek nije podignuta optužnica, jer istraga nije okončana".

Radio se istim povodom obratio i Višem sudu u Užicu iz kojeg je odgovoreno da se pred tim pravosudnim organom "ne vodi krivični postupak protiv okrivljenog Raice Beloice iz Tutina".

Policajac je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Ubijen policajac u selu kod Tutina

Povezano

Sve vesti