mondo.rs

BRUTALNA istina koju treba da znate o trbušnjacima

Autor:

Fitnes influenserka otkrila je brutalnu istinu o trbušnjacima, koja se mnogima neće svideti.

BRUTALNA istina koju treba da znate o trbušnjacima Foto: Guliver/Getty Images/bekisha

Da budemo iskreni, svako od nas želi ili je u nekom periodu života žarko želeo vidljive trbušnjake. Ali, malo kome to pođe za rukom, a Hana je sada otkrila i zašto.

"Prvo – svako od nas ima trbušnjake. Ali, koliko će trbušnjaci biti vidljivi zavisi od procenta masti u telu, od toga gde vam telo genetski skladišti masti, od debljine abdominalnog zida", napisala je fitnes influenserka Hana Beri u objavi na Instagramu.

Hana ima isklesane trbušnjake, ali objašnjava da je to zahvaljujući dobroj genetici, ali i činjenici da su zdrava ishrana i fitnes deo njenog posla. Međutim, za mnoge druge ljude nije realno da očekuju vidljive trbušnjake jer bi za neke od njih to podrazumevalo da imaju nezdravo nizak procenat masti u telu.

Baš kao i bilo koji drugi mišić, i stomačni mišići mogu vremenom da postanu deblji, ali je za to "potreban stalan trening, provođenje mnogo vremena trenirajući, plus adekvatna ishrana".

Ona podseća i da je "svako telo drugačije" i kaže da ona prirodno ima manje sala iznad struka. Ističe i da je njen izgled rezultat toga što je naučila sebe kako da se zdravo hrani i da uporno trenira.

"Ali, čak i da jedete svakog dana isto kao ja, rezultati neće biti isti kao moji", kaže Hana, želeći da dočara da je svako telo zaista različito i da drugačije reaguje na istu hranu.

Sledeći put kada se budete gledali u ogledalo i tužno zagledali stomak, želeći da imate "pločice", setite se Haninih reči – za neke ljude to jednostavno nije realno očekivati, zbog načina na koji telo skladišti masti.

Sa druge strane, ako baš žarko želite da imate vidljive mišiće na stomaku, znajte da to nije nemoguće, ali ćete morati doooooobro da se pomučite.

Možda ovo može da vam pomogne:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti