mondo.rs

Đukanoviću PADA rejting, rast popularnosti opozicije

Autor:

Poslednja istraživanja javnog mnjenja u Crnoj Gori pokazala su pad rejtinga vladajuće Demokratske partije socijalista i istovremeno rast opozicionog Demokratskog fronta. Najviše građana za EU.

5
A- A A+
milo đukanović, djukanović Foto: Mondo/Goran Sivački arhivska fotografija

Prema istraživanju koje je sproveo Centar za demokratiju i ljudska prava, CEDEM, rejting DPS-a, na čijem je čelu Milo Đukanović, pao je 7,5 odsto u odnosu na decembar 2018. godine, dok je istovremeno porastao rejting opozicionog bloka Demokratskog fronta i Građanskog pokreta URA.

Poverenje građana Crne Gore u Evropsku uniju niže je u odnosu na kraj prošle godine za više od pet procenata, dok je veći broj građana koji nisu zadovoljni radom Vlade u odnosu na one koji su zadovoljni, pokazuju rezultati istraživanja u kojem je učestvovalo ukupno 1.002 ispitanika, a realizovano je od 1. do 13. jula ove godine.

DPS sada ima 34 odsto podrške biračkog tela u odnosu na prethodnih 41,5 odsto, dok je podrška građana za Demokratsku Crne Gore 14,6 odsto, u odnosu na 20,7 odsto iz decembra prošle godine.

Takođe, rejting Demokratskog fronta je u odnosu na prethodno istraživanje porastao za 5,5 odsto i dostigao 15,6 odsto, dok je rejting URA povećan za 2,3 odsto i sada iznosi 4,9 odsto.

Opoziciona Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) je na sličnom nivou kao i u decembru - 6,6 odsto.

Bošnjačka stranka u Crnoj Gori ima 4,3 odsto podrške, a Albanska alternativa 2,6 odsto, što predstavlja rast i kod partija nacionalnih manjina.

Prema istim izvorima, opao je rejting svih političara u Crnoj Gori. Đukanović je dobio prosečnu ocjenu od 2,44, sledi lider Demokrata Aleksa Bečić sa 2,31, premijer Duško Marković ima 2,25...

Što se tiče ocena građana u koga Crna Gora treba da se ugledas, odnosno kuda da gleda što se tiče spoljne politike, i dalje je Evropska unija na prvom mestu.

.

Povezano

Sve vesti