mondo.rs

POTVRĐENO: Reprezentativac Srbije u Cedevita Olimpiji!

Autor:

Bivši kapiten Crvene zvezde definitivno nastavlja karijeru u Ljubljani.

POTVRĐENO: Reprezentativac Srbije u Cedevita Olimpiji! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Marko Simonović (33 godine) definitivno se vraća u ABA ligu.

Na dan kada se odazvao pozivu selektora Aleksandra Đorđevića na početku priprema za Mundobasket u Kini, iskusni krilni košarkaš potpisao je ugovor sa Cedevitom Olimpijom.

Posle dve godine u Zenitu, nekadašnji kapiten Crvene zvezde prihvatio je poziv iz Ljubljane i postao najzvučnije pojačanje novoformiranog kluba, nastalog fuzijom Cedevite i Olimpije.

"Osećaji pri potpisivanju ugovora su odlični. Ljubljanu dobro poznajem, jer sam tamo često igrao. Cedevita Olimpija je veliki projekat sa velikim ambicijama. Naše ambicije su skladne i to mi se sviđa. Sa sportskim direktorom Sanijem Bećirovićem bio sam u dobroj komunikaciji i lako smo se dogovorili, na obostrano zadovoljstvo", izjavio je Simonović za klupski sajt.

Iskusni srpski internacionalac potpisao je dvogodišnji ugovor i stigao u svlačionicu trenera Slavena Rimca posle ranije "potpisanih" pojačanja - Eda Murića, bivšeg igrača Partizana, slovenačkog krilnog centra Martina Krampelja iz SAD, Saše Zagorca i Mirka Mulalića.

Takođe, pominje se da bi u Ljubljanu mogao da se vrati i slovenački reprezentativac i bivši Simonovićev saigrač iz Zvezde, Jaka Blažič.

Povezano

Sve vesti