Beta

Traže "Škaljarca": Crna Gora zahteva izručenje Vukotića

Autor:

Crnogorske vlasti uputile su zahtev Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), kojeg bezbednosni sektor označava za jednog od vođa Škaljarskog kriminalnog klana.

2
A- A A+
policija, marica, kovilovo, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Vukotić je u zatvoru u Srbiji, jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 meseci zatvora. Crna Gora ga potražuje zbog tri istrage, u dve se sumnjiči za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza, piše podgorička "Pobjeda."

Za Kotoraninom su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu poternicu i očekuju da bude izručen vlastima nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji.

"Škaljarcu" Vukotiću i pravosnažno 15 meseci zatvora

Jovan Vukotić prema evidenciji bezbednosnog sektora sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi Škaljarski kriminalni klan.

Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i narednog dana je deportovan Srbiji. Zbog tog dela je u Srbiji pravosnažno osuđen na 15-mesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova konkurentke Kavačke kriminalne grupe.

Njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera, takođe člana suparničke grupe.

Protiv njega je u toku i istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

Povezano

Sve vesti