Tanjug

Vulin o nesreći kod Aleksinca: Helikopter bio ISPRAVAN

Autor:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da se nezgode poput one koja se dogodila helikopteru "gazela" ne mogu predvideti, uveren da je letelica bila ispravna.

25
A- A A+
aleksandar vulin vojska srbije Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Darimir Banda

"Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao", navodi Vulin gostujući na RTS.

Ministar je dodao da se nezgoda koja se desila "gazeli" ne može predupredi.

PAO helikopter Vojske Srbije kod Aleksinca,posada dobro

"Helikopter je bio ispravan. Najmanje pet potpisa morate da imate da bi se jedan vazduhoplov stavio u let. Na nama je da uvek avioni budu ispravni, piloti spremni za let, a ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se", napominje Vulin.

Ne uvodi se "crvena linija"

Ministar Vulin kaže da je na sastanku sa generalom Todom Voltersom, glavnokomandujućem NATO snaga u Evropi, nije bilo reči ni o kakvoj "crvenoj telefonskoj liniji" (direktnoj vezi). "Nismo razgovarali o uspostavljanju nekakve nove linije, već je predsednik Vučić rekao da kada je bila kriza na prostoru KiM (kada su specijalne jedinice ušle na sever) generalu Mojsiloviću i našoj državi se niko iz KFOR-a nije javio a da očekujemo da oni budu uvek dostupni za nas, za našu vojsku, da znamo šta se dešava i da oni znaju šta mi i kako mislimo", rekao je Vulin i dodao da se Volters apsolutno saglasio sa tim.

Vulin: Ulažemo u vojsku da niko ne dira Srbiju

Kada je reč o PVO sistemu "mistral", ministar odbrane naveo je da je to najmoderniji sistem bliske zaštite.

Prema njegovim rečima vojska se naoružava da Srbiji niko ne bi mogao da preti.

PVO sistem "Mistral" od Francuza - OBARA u niskom letu

"Do kraja godine ćemo imati novih helikoptera više nego ikad. Održavamo i svaki od ovih koji su u letnom stanju. Puno se ulaže u vojsku, u kvalitet tehnike", izjavio je Vulin.

Ministar odbrane rekao je i da kosovskog premijera Ramuša Haradinaja nervira to što je svakome jasno da je kosovska nezavisnost nije gotova stvar.

"Kada vam zemlja snage kao što je Francuske dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima poverenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista, u Islamskoj državi. A Islamska država je nešto najbliže onome što radi Priština. Priština i Beograd, to vam je kao da poredite Islamsku državu i Evropsku uniju", smatra Vulin.

HARADINAJ ljubomoran zbog "MISTRALA" - kupićemo oružje

Povezano

Sve vesti