Tanjug

"EU da reaguje zbog Kolinde, NEOUSTAŠKA politika"

Autor:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentariše vest da se hrvatska predsednica usprotivila odluci Ustavnog suda o vraćanju ćirilice u Vukovar.

"EU da reaguje zbog Kolinde, NEOUSTAŠKA politika"  Foto: Tanjug/Peter Klaunzer/Keystone via AP

Vulin kaže da ne zna da li će EU reagovati i reći da je vladavina prava u Hrvatskoj ozbiljno ugrožena kada predsednica odbija da sprovede odluku Ustavnog suda.

"Ustavni sud je rekao 'u Vukovaru Srbi moraju da mogu da pišu ćirilicu', ništa više, samo da imaju pravo da pišu ćirilicom i da kada već tu žive, a nisu uspeli baš sve da ih proteraju, na tablama negde mora da se pojavi ćirilica. Očekujemo od Evropske unije da reaguje", kazao je ministar odbrane za RTS dodajući da bi bio jako srećan kada bi ta "neoustaška politika već jednom prestala".

Kako god se ponašate prema ćirilici kroz istoriju, tako se ponašate i prema Srbima, kaže on.

"Ko god je hteo da ukine ćirilicu, od Austrougarske preko Hitlerove Nemačke, taj je hteo da ukine i Srbe. Žao mi je što Hrvatska ne može da se otrgne od neoustaške politike i što nije u stanju da napravi otklon od ustaštva i Nezavisne Države Hrvatske i što neprekidno pokušava da opravda jasenovački genocid ili zločine iz 'Oluje' ", naglasio je ministar i izrazio nadu da će "Evropa reagovati i reći da je vladavina prava u Hrvatskoj ozbiljno ugrožena i da je na najnižim granama".

"Sramota je da se ne poštuju odluke Ustavnog suda, ili jednostavno kada je reč o Srbima ništa nije važno. Onda za nas nema ni suda, ni pravde, ni države, ni vladavine prava", zaključio je Vulin.

Kolinda: NE MOŽE ĆIRILICA, prvo da se kazne zločinci

Povezano

Sve vesti