mondo.rs,Tanjug

Dodik o ostavci Haradinaja: To mi liči na NOVU FARSU

Autor:

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da mu ostavka Ramuša Haradinaja liči na dosadašnje farse koje je pravila međunarodna zajednica, a koja ima za cilj da se vrši dalji pritisak na Srbiju.

9
A- A A+
Milorad Dodik Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Dodik je, u izjavi RTS-u, rekao da sve ide ka tome da se "opere" još jednom biografija Haradinaja, da može ponovo da se vrati u politički život Kosova.

"Mi Srbi ne smemo da budemo naivni oko toga. Potpuno verujem da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora i nekog ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja. Izgleda veoma farsično kada kaže da ide tamo kao ime, a ne kao država. Čitava priča oko vlasti u Prištini ima teroristički predznak", naglasio je on.

"VANREDNA SITUACIJA" u Prištini zbog ostavke Haradinaja

Dodao je i da činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu njega navodi da je reč o farsi koja treba da vrši dodatni pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića.

Kazao je da je neophodno da zajedno posvetimo više pažnje, jer to čitav srpski narod očekuje, posebno u RS, da se rešenje postavi kao svesrpsko pitanje.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj podneo je ranije danas neopozivu ostavku na tu funkciju zato što je dobio poziv da se kao osumnjičeni javi Specijalnom sudu za ratne zločine.

Povezano

Sve vesti