MONDO/Beta

Niš "gori", Tončev je besan: Ugovore na sto, DOSTA je!

Autor:

Predsednik niškog kluba besan posle eliminacije od Flore iz Talina na početku kvalifikacija za Ligu Evrope. Evo kakve će mere preduzeti...

Niš "gori", Tončev je besan: Ugovore na sto, DOSTA je! Foto: MN Press

Predsednik Radničkog Ivica Tončev ocenio je da je neuspeh njegovih fudbalera u kvalifikacijama za Ligu Evropa protiv Flore iz Talina velika lekcija za sve u klubu, ali i sve u srpskom fudbalu i dodao da će biti razmatrani ugovori sa igračima.

"Radnički ne traži bilo kakva opravdanja za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu Evropa, već će rukovodstvo, nakon što se smire strasti i 'hladne' glave analizirati sve što se desilo u proteklom periodu. Već su uočene greške, na čijem rešenju će se svakako raditi kako se ne bi opet ponovile", rekao je Tončev.


 Radnički je u četvrtak eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa od estonske Flore ukupnim rezultatom 2:4.

"Između ostalog, imajući u vidu finansijsku stabilnost kluba ali i zalaganja tokom kvalifikacija razmotriće se svi ugovori fudbalera. Suština je da više neće biti dozvoljeno da ekipu čine igrači sa ugovorima od šest meseci ili godinu dana, koji se ponašaju kao da je Radnički samo usputna stanica na njihovom putu u inostranstvo", rekao je on.

"Svojom neozbiljnošću i nezalaganjem na utakmicama pokazali su da ne poštuju klub u koji su došli i koji im je dao veliku šansu da pokažu svoj talenat", dodao je on.

Tončev je naveo da je takvo ponašanje neprihvatljivo, jer je klub učinio sve da imaju najbolje moguće uslove da se razvijaju i grade karijere, što su pojedinci nisu iskoristili. On dodaje da više nema nikakvih dilema da je osnovni problem u Srbiji kod fudbalera.

"Srpski fudbal je definitivno za naše fudbalere samo neka prolazna varijanta. Svi se ponašaju kao da su na autobuskoj stanici ili na aerodromu. I svi navodno čekaju finansijski ogromne aranžmane, uopšte ne misle na klubove u kojima igraju, već čekaju pozive. Pa ako ih bude odmah odlaze, a ako toga nema tek onda su im dobri domaći klubovi. Ne želim da budem demagog, ali reći ću ono što mora da bude obaveza svih u fudbalu Srbije - moraće svi klubovi da se bore protiv ove i ovakve pojave", oštro je kritikoao Tončev.

Ivica Tončev, Ivica Toncev Foto: MN Press


Govoreći o odlasku fudbalera iz prethodne sezone Tončev ističe da Radnički mnoge od tih fudbalera nije mogao da zadrži i dodao da je zbog toga niška ekipa ostala bez kostura tima iz prethodne sezone.

"Naša uprava će narednih dana doneti odluku da se ugovori sa fudbalerima, i najmlađim i najstarijim, ubuduće potpisuju na najmanje tri godine. Na taj način nećemo dozvoliti da Randnički ostane samo sa četiri ili pet fudbalera iz prethodne sezone. Nema više ugovora na šest meseci ili godinu dana. Nećemo dozvoliti da nas niko ucenjuje, da posle kratkog vremena provedenog u Radničkom pojedinci odlaze i ostavljaju klub na cedilu", dodao je Tončev.

"Žao mi je Radničkog... Uzdrmao ih i MOJ ODLAZAK!"

On ističe da su u fudbalu iznenađenja moguća i da ne pobeđuje uvek bolji tim, tako da je u ovom slučaju pobedio klub iz Estonije.

Navodno organizovanje linča putem društvenih mreža zbog poraza Radničkog od estonske Flore neprihvatljiv je, dodaje on, imajući u vidu koliko je snage i sredstava uloženo kako bi se od kluba koji je bio na ivici finansijske egzistencije napravio tim. 

TONČEV BRANI KRUNIĆA: NIJE KRIV, ČEMU UVREDE?

Simo Krunić Foto: MN Press


Govoreći o status Sime Krunića on ističe da je ovaj bosanskohercegovački trener preuzeo ekipu u najgorem trenutku.

"Siguran sam da mnoge od njegovih kolega ne bi to nikako učinili. Priključio se ekipi koja je već bila na pripremama. Zato ističem da nema pravo publika da mu upućuje ružne povike, da skandira da treba da ode. Radnički sa Krunićem ima ugovor potpisan na godinu dana i on će ostati godinu dana. Tu nemamo nikakve dileme", rekao je Tončev.

U vezi Nermina Haskića negirao je tvrdnje da je već prodat i da zbog toga nije u ekipi.

"Haskić je naš fudbaler, ali je povređen. Očekujemo da se oporavi i nadam se da će se brzo oporaviti i da će već za meč sa Crvenom zvezdom u drugom kolu biti spreman da zaigra", dodao je predsednik Radničkog. 

Naglasivši rešenost da i u ovom nacionalnom šampionatu koji počinje ovog vikenda Radnički igra jednu od glavnih uloga Tončev je naveo da postoji dogovor sa Krunićem da se do kraja prelaznog roka angažuju fudbalere koji će doprineti bržoj i kvalitetnoj igri.

"Oni na koje Krunić više ne bude računao postićemo da odu iz Radničkog i da potraže novu sredinu", kazao je Tončev.

Povezano

Sve vesti