mondo.rs

Zabavite se: Šta o vama otkriva omiljena boja karmina

Autor:

Nijansa karmina koju najčešće nosite otkriva ponešto o vašoj ličnosti. Zabavite se uz ova tumačenja, i pišite nam da li ste se prepoznali!

Zabavite se: Šta o vama otkriva omiljena boja karmina Foto: Guliver/Getty Images/puhhha

Boju karmina žene često biraju prema sezoni, većina dama ima omiljene "zimske" i "letnje" nijanse, ili tako da se slaže sa garderobom koju su odabrale za određenu priliku. Ali, prema novoj studiji, boja za koju se odlučite otkriva i ponešto o vašoj ličnosti… Pa, ko zna?

Studija koju su psiholozi sa Harvarda uradili u saradnji sa jednim kozmetičkim brendom proučavala je da li korišćenje karmina utiče na to kako će ženu doživljavati drugi ljudi. Ispostavilo se da žene koje stavljaju karmin skoro tri puta češće izlaze na sastanke od onih koje se drže balzama za usne, na primer.

Uz to, ispostavilo se da se na osnovu omiljene nijanse karmina koju žena koristi može ponešto zaključiti i o njenoj ličnosti.

Evo šta su psiholozi zaključili:

Ako je crveni karmin vaš "zaštitni znak", kreativni ste i smeli. Žene koje vole crveni karmin često su ekstrovertne, ne boje se da budu u centru pažnje. Trude se da ostanu u formi, tako da uglavnom redovno vežbaju.

Ako birate nežne, ružičaste nijanse, to znači da ste društveni i zabavni. Ali, nemojte potcenjivati ove devojke! Ružičaste nijanse karmina, naročito u prigušenijim tonovima, vrlo, vrlo često biraju žene koje imaju uspešnu karijeru i nalaze se na nekim upravljačkim pozicijama u velikim kompanijama.

Ljubičaste, "mračnije" nijanse karmina biraju nezavisne, snažne žene, koje su uglavnom same sebi dovoljne. Anketa sprovedena u okviru ovog istraživanja pokazala je i da žene koje koriste ovakve nijanse karmina retko prave selfije i ne pate od "gomilanja" cipela. Zvuči smešno, ali i ta pitanja bila su deo ovog istraživanja.

Karmine u boji kože biraju tople, nežne žene. Brižne i samouverene u isto vreme, ne skrivaju svoju prirodnu lepotu, već je diskretno naglašavaju.

I bonus savet:Ova nijansa je "pun pogodak" za prvi sastanak sa muškarcem koji vam se dopada, kažu psiholozi!

Pročitajte: Kako da odaberete savršenu "dnevnu" nijansu karmina

Povezano

Sve vesti