• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka: PROBLEM na Koridoru 10 zbog grčke kompanije

Izvor Tanjug

Završetak građevinskih radova na Koridoru 10 istok očekuje se do kraja avgusta, a puštanje u saobraćaj krajem septembra ili početkom oktobra.

To je izjavila danas ministarka gradevine, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic dodajuci da je radove na tom koridoru najviše ometao problem koji je stvorila grcka kompanija Aktor.

Mihajlovic je na zajednickoj konferenciji za novinare sa bugarskim ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Rosenom Željazkovim u Dimitrovgradu, kazala da je 86,1 kilometar Koridora istok u Srbiji završen, te da je ostalo još nekoliko stotina metara da se završi.

Kako je navela, uvek kada se izvode odredeni infrastrukturni radovi postoje problemi koji se rešavaju i Srbija je svoj rešila.

"Imali smo problem sa grckom kompanijom Aktor, to je problem koji nas je ometao u ovom infrstrukturnom projektu nekoliko godina, a osnovni problem 'lota 2' na kojem se i dalje radi vezan je upravo za izvodaca Aktor", kazala je Mihajlovic.

Kako je navela, to je nauk za sve buduce radove na infrastrukturnim projektima, ali i informacija za sve da se uvek mora paziti kakve kompanije dolaze da rade te projekte.

Što se tice Ministarstva gradevine, saobracaja i infrastrukture, kazala je da ce informisati sve medunarodne finansijske organizacije kroz šta je Srbija prošla sa tom kompanijom, kako se tako nešto ne bi ponovilo.

"Srbija treba da gradi još pet autoputeva ove i naredne godine i njihove vrednosti prelaze nekoliko milijardi evra. Mi prosto hocemo da imamo najbolje na našoj teritoriji", istakla je ministarka.

Upitana da li postoje problemi sa bugarskim kompanijama koje rade na infrastrukturnim projektima u Srbiji, Mihajlovic je kazala da na srpskoj teritoriji radi dosta bugarskih kompanija, te da je saradnja sa bugarskim Trejsom odlicna, a da je bilo problema pre cetiri, pet godina na jednoj od deonica, ali da je to sada prevazideno.

"Oni i sada rade na deonici Koridor istok i cak i ispravljaju neke greške", kazala je Mihajlovic i dodala da ne postoje nikakve zamerke na bugarske kompanije koje rade u oblasti infrastrukture, na Koridoru 10 jug, odnosno sada istok.

Sumirajuci petodnevnu posetu Koridoru 10 istok, Mihajlovic je kazala da je njen utisak da se radnici i inženjeri neverovatno trude.

"Ono što je važno, gradani su mogli da vide koliko je uradeno, skoro sve je uradeno na Koridoru istok, na nekih 100 metara se još izvode radovi. To su moji utisci - veliki, veliki rad", zakljucila je Mihajlovic.

Inace, pre nekoliko dana ministre i šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivena Ndegvu, deonicama Prosek - Bancarevo i Bancarevo - Crvena Reka, vozio je reli vozac Dušan Borkovic.

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hehe

Bugari nisu za nista,jos nisu zavrsili auto-put a clanica EU.I Rumuni su po tome katastrofa.

Da

Da da

Pera

Cirkus

special image