mondo.rs

"Tapšaće se i Tomaneu, Kanjasu i Krstoviću"

Autor:

Vladan Milojević još jednom o novajlijama.

"Tapšaće se i Tomaneu, Kanjasu i Krstoviću" Foto: MN Press

Govorio je nedavno Vladan Milojević da je potrebno strpljenje za igrače koji su ovog leta stigli u Crvenu zvezdu, jer se prilagođavaju novom sistemu i novim zahtevima.

U dvomeču sa litvanskom Suduvom minute je upsao samo Španac Kanjas, koji je u prvom meču ušao sa klupe, dok u revanšu nikoga od novajlija nije bilo u protokolu. Ni Kanjas, ni Tomane, ni Pankov, ni Žander, ni Krstović, ni Vasiljević. Po prvi put se to dogodilo još od kada je Nenad Lalatović bio trener Zvezde.

Razlozi su, ipak, dobro poznati. Neki su povređeni, neki nedovoljno oporavljeni, dok golman Vasiljević trenutno za konkurente ima mnogo iskusnije Borjana i Popovića.

Na superligaškoj premijeri protiv Javora, jedan se ipak, našao u timu. Brazilac Žander je zauzeo mesto levog beka od prvog minuta i nagovestio da će biti ozbiljna konkurencija Milanu Rodiću. Igrao je do 72. minuta, a prilikom zamene publika ga je nagradila aplauzom.

Izvor: Arena Sport/MONDO

"Žander nije spreman u potpunosti, ne znam kad je poslednji put odigrao takmičarsku utakmicu. Stranci su došli pred kraj priprema i nemamo previše vremena da se oni pripreme već moraju da podižu formu kroz utakmice. Svideo se publici, ali sva pojačanja su kvalitetna i nema sumnje da će pobrati aplauze i Tomane, Kanjas i Krstović. Žander ima mali problem u komunikaciji i trudimo se da mu olakšamo adaptaciju", objasnio je Milojević.

Što se tiče duela sa Javorom, bila je to rutinska pobeda crveno-belih (2:0).

"Videli smo lepu utakmicu, sa dosta šansi i mislim da je trebalo da bude još golova. Želeo sam da vidim pojedine igrače u određenim ulogama i sa te strane sam zadovoljan. Sa druge strane Javor je pružio vrlo dobru igru, pokazali su se kao ekipa koja zna šta hoće. Želim im mnogo sreće i verujem da za Javor nema zime. Nadam se da će u budućnosti biti stabilan superligaš. Čestitam mojim igračima na borbenosti i sjajnoj igri. Ostavljamo ovu utakmicu iza nas i okrećemo se novim izazovima", najavio je Milojević.

Sledi sada prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u sredu u Beogradu protiv Helsinkija (20.45).

Povezano

Sve vesti