mondo.ba

I povređeni Kuzmićev prijatelj se probudio iz kome

Autor:

"Ilić diše samostalno i stabilnih je vitalnih parametara", poručili su iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske o stanju prijatelja Ognjena Kuzmića koji je s njim povređen u saobraćajnoj nesreći.

I povređeni Kuzmićev prijatelj se probudio iz kome Foto: Mondo/Vesna Kerkez

Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, koji je pre sedam dana zajedno sa prijateljem košarkašem Ognjenom Kuzmićem teško povređen u saobraćajnoj nesreći na putu Banjaluka - Prijedor, probuđen je iz indukovane kome, prenose Nezavisne novine.

"Prema rečima dežurnog lekara Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje, doktora Dejana Aćića, pacijent je probuđen iz indukovane kome, diše samostalno bez pomoći aparata za mehaničku ventilaciju. Pacijent je trenutno stabilnih vitalnih parametara, i ostaje na daljem praćenju i lečenju na klinici", saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Ilić je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske odmah nakon nesreće, kada je Kuzmić prebačen helikopterom u Beograd.

Kuzmiću je u sredu urađena operacija gornje i donje vilice, koje su bile slomljenje, a onda je dan kasnije probuđen iz indukovane kome u kojoj je bio od nesreće.

Povezano

Sve vesti