Isprobajte ovaj recept za ukusne "pljeskavice" od karfiola!

Sastojci:

Jedan karfiol

Dva jaja

Jedna glavica luka, sitno iseckana

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

Soli i bibera po ukusu

Maslinovo ulje

Priprema:

Karfiol operite, isecite na komade koji mogu da stanu u blender i blendirajte dok ne dobijete komadiće veličine zrna pirinča.

U činiji pomešajte usitnjen karfiol, jaja, crni i beli luk, so i biber i mesite rukom dok se dobro ne sjedini.

U plići pleh stavite papir za pečenje, poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja, a zatim pravite "pljeskavice" od karfiola i ređajte u pleh.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne porumene, zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite dok se ne napravi lepa korica.

Služite tople!

Ako imate neki dobar recept za lagana jela sa povrćem, pišite nam!