• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOBRA VEST: Poslodavci će MORATI da vas osiguraju

Izvor Tanjug

Zakon koji će ih na to obavezivati biće donet na jesen i više neće biti povlačenja po sudovime, a u slučaju povrede novac će se odmah isplaćivati, izjavio je ministar za rad Zoran Đorđević.

Poslodavci u Srbiji uskoro će morati sve svoje radnike da osiguraju od povreda na radu kod osiguravajućih kuća.

Zakon koji će ih na to obavezivati biće donet na jesen i više neće biti povlačenja po sudovime, a u slučaju povrede novac će se odmah isplaćivati, izjavio je ministar za rad Zoran Đorđević.

On je najavio da će na istom skupštinskom zasedanju na dnevnom redu biti i dugo najavljivane izmene Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.

Đorđević je u razgovoru za "Novosti" izrazio očekivanje da će primena zakona početi do Nove godine, dok će one mere koje ne utiču drastično na budžet moći da stupe na snagu odmah.

On je podsetio da je ove godine izdvajanje za porodilje povećano za pet milijardi dinara u odnosu na prošlu godinu.

"Obećali smo da ćemo u skladu sa mogućnostima države izdvajati više za decu. Trudićemo se da nikome ne uskratimo prava, već samo da ih uvećavamo. Niko neće štedeti na majkama ako mogućnosti postoje", kaže ministar.

Đorđević je naveo da će za isplatu naknada za porodilje, roditeljski i dečiji dodatak i troškove boravka dece u predškolsim ustanovama ove godine biti izdvojeno duplo više novca u odnosu na 2008. godinu i istakao da je obezbeđen rekordan iznos u poslednjih 10 godina od 58 milijardi dinara.

Komentari 26

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djole

Samo jasite poslodavce.ja molim hejteri svakog od vas da osnuje firmu i da prijavi samo dva radnika i da im uredno placa neto platu plus 65% poreza.plus svi ostali nameti poslodavcima.ja vas pitam od zarade na cemu?marze su sve manje.pravo ste komunisticko drustvo koje nema nikakvo znanje o privatnom biznisu.za sve je kriv poslodavac na balkanu.u razvijenim zemljama poslodavac je gospodin sa svim povlasticama jer puneci budzet vuce drustvo putem razvoja od zdravstva,skolstva do infrastrukturnih mreza i nauke.

Kole

@Djole prijavljujes ih na minimalac,ostalo na ruke...Tesko je...

Dr. Mr. Mali Nesa

@Djole @kole doprinisi za minimalac su oko 17000 dinara. Te pare MORA RADNIK DA ZARADU, a drzava ih uzima za sebe. Da li bi ti prijalo da ti stavis te pare u dzep, a ne da se daju drzavi?

special image