mondo.rs

Novi bulevar u Novom Sadu, jeftiniji gradski prevoz

Autor:

Novi Sad je danas dobio novi bulevar, a gradonačelnik Miloš Vučević najavio pojeftinjenje gradskog prevoza i uvođenje elektronske naplate.

Novi bulevar u Novom Sadu, jeftiniji gradski prevoz Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Novi Sad ima od danas novi bulevar. Novoizgrađena saobraćajnica se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta.

"Velika investicija završena pre roka! Ovo se čekalo decenijama, i stvaraju se uslovi za dalja ulaganja u deo grada koji je bio zapušten. Novi Sad je smogao snage i odlučnosti, zahvaljujući boljem budžetu, rešili smo jednu od važnijih saobraćajnih trasa, olakšali komunikaciju između Novog naselja i Futoškog puta", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Rekao je da je ova investicija koštala Novi Sad 870 miliona dinara.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA

Izvor: Tanjug

Posle otvaranja novog bulevara, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je još neke promene u tom gradu, uključujući pojeftinjenje gradskog prevoza do kraja godine.  

"Krećemo i promenu svih autobuskih stajališta u Novom Sadu, biće to moderne autobuske stanice. Idemo na digitalizaciju, idemo ka 'pametnom gradu', boljem informisanju putnika, gledaćemo i da uvedemo nove linije...", rekao je on.

Najavio je da će do kraja godine predložiti nove tarife gradskog prevoza, dodajući da će građani biti zadovoljniji.

"Čeka nas i elektronska naplata, jer je sramota da i manji gradovi u Srbiji imaju takvu naplatu, a Novi Sad ne. Hoćemo da napravimo najbolji i najefikasniji e-tiketing", rekao je on i dodao da želi i više biciklističkih staza i da grad bude ekološki očuvaniji.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti