mondo.rs

Da li je danas OPASNO zaljubiti se u koleginicu s posla

Autor:

Romanse među kolegama "izumiru", danas se tek svaki deseti par upoznao na poslu. Psiholozi to pripisuju uticaju sajtova za upoznavanje, ali i jačanju MeToo pokreta.

Da li je danas OPASNO zaljubiti se u koleginicu s posla Foto: Guliver/Getty images, LightFieldStudios

Sajtovi i aplikacije za upoznavanje i stroža politika protiv seksualnog uznemiravanja zahvaljujući #MeToo pokretu dovela je do toga da ljudi sve ređe ulaze u veze sa osobama sa kojima rade, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje.

Slično istraživanje sprovedeno 1995. pokazalo je da se skoro svaki peti par upoznao "preko posla", ili tako što su "radili zajedno", a 2017. taj broj je upola manji - svega 11 odsto, pokazala je studija naučnika sa Stenforda,

U isto vreme, broj parova koji su se upoznali "preko interneta" je sa samo 2% 1995, porastao na čitavih 39% 2017. godine.

"Danas vas ćaskanje sa nekim na poslu može dovesti u neprijatnu situaciju, ranije je to bilo dožvljavano kao nešto uobičajeno", kaže Stiv Mekej, profesor sa Linkoln univerziteta, prenosi "San2".

Bračni terapeut Suzana Ebs dodaje da je šteta što smo postali tako strogi: "Na poslu imate šansu da mesecima budete pored nekoga iz dana u dan, dok se postepeno možda nešto ne izrodi iz toga."


Povezano

Sve vesti