mondo.rs,Tanjug

TAKO SE VOLI SRBIJA: Bogdanova izjava govori sve!

Autor:

"Svaki put kad mi stigne poziv da igram za Srbiju, ja se NAJEŽIM", izjavio srpski as Bogdan Bogdanović.

TAKO SE VOLI SRBIJA: Bogdanova izjava govori sve! Foto: MN Press

Bilo je u prošlosti raznih otkaza košarkaškoj reprezentaciji Srbije, nekada opravdanih, nekada ne. I po pravilu, kreće polemika u javnosti. Uglavnom se ispoljavala kritika i negativni stav prema onima koji bi izbegli poziv.

Bogdan Bogdanović nije takav. Nikada, kao ni mnogi poput njega, nije rekao "NE" reprezentaciji. Niti je dovodio u pitanje svoje učešće na nekom takmičenju.

"Prva stvar koju slušaš kao dete je koliko vrhunskih igrača je igralo za tvoju zemlju i kako su je prezentovali. To je sjajno i dodatno nas motiviše da se osetimo posebnima. Sada sam ja taj koji motiviše decu", rekao je igrač Sakramenta za sajt FIBA.

On je poručio da postoji razlika u odnosu na klupski dres, jer u reprezentaciji predstavljaš svoju zemlju i narod.

"Prvu put kada sam pozvan u reprezentaciju bilo je neverovatno. Mogu da kažem da i dalje naježim kada stigne poziv Srbije, isto kao i prvi put. U nacionalnom timu želiš da učiniš narod ponosnim, to me motiviše i zato nije mi potreban dodatni motiv. Posebno ako igraš na svom terenu".

Bivši as Partizana i Fenerbahčea nestrpljivo čeka Svetsko prenstvo u Kini.

"Volim turnire pod organizacijom FIBA, nije mi bitno da li je Svetsko ili Evropsko prvenstvo. Osećam se dobro kada sam u društvu saigrača i kada pobeđujemo sa nacionalnim timom", kasže Bogdanović.

Tim Aleksandra Đorđevića na predstojećem SP u Kini igraće u D grupi u Fošanu sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Povezano

Sve vesti