mondo.rs

"Kocka je bačena": Gembl je Đorđevićeva "opklada"

Autor:

Virtus nastavlja da se pojačava, doveden je levoruki Amerikanac zbog kojeg je Kravić morao da ode iz Bolonje.

"Kocka je bačena": Gembl je Đorđevićeva "opklada" Foto: Maja Hitij/Bongarts/Getty Images/Guliver

Aleksandar Đorđević "opkladio" se na centra kog dobro pamti iz Bundeslige.

Džulijan Gembl (29, 208), čije prezime u bukvalnom prevodu znači "kockati se", treći je Amerikanac projektovan za startnu petorku Virtusa iz Bolonje, pored prve zvezde kluba Miloša Teodosića.

U međuvremenu, u "Paladocu" dovedeni su Frenk Gejns kao "dvojka" i Kajl Vims kao "trojka", pa ostaje da sačekamo sledeće jako pojačanje "Crnog V".


Dok traži startnu "četvorku", Đorđević je pripremajući reprezentaciju Srbije za Svetsko prvenstvo u Kini rešio i pitanje rezervnog plejmejkera dovođenjem Alekseja Nikolića iz Partizana, koji bi šansu trebalo da traži sa klupe pored Filipa Baldi Rosija, Pjetra Aradorija, Davida Kurnoha, Đampaola Rikija, Stefana Nikolića i Alesandra Pajole, ali ne i Dejana Kravića.

Centar rođen u Mostaru koji ima kanadsko državljanstvo napustio je Bolonju kako bi otvorio prostor za Gembla, levorukog centra koji je prošlu sezonu odigrao u Nanteru, a pre toga kratko igrao za Asvel.

Gembl, koji je 2013. diplomirao na Univerzitetu Majami, odmah se otisnuo u Evropu i nastupao za Sen-Valije (2013-14), Brisel (2014-16) i Bon (2016-18) upravo u vreme kada je Đorđević bio trener Bajerna iz Minhena.

Povezano

Sve vesti