mondo.rs

Otkazi se ređaju, Ameri zovu POMOĆ: Smart, Braun, Konli

Autor:

Posle Bila i Vilijamsona, Popoviću je otkazao TREĆI košarkaš u jednom danu, a tek se očekuje da isto urade Lilard i Lav. Najavljeni su naknadni pozivi.

Otkazi se ređaju, Ameri zovu POMOĆ: Smart, Braun, Konli Foto: Elsa/Getty Images/Guliver

Treći otkaz danas!

Posle Bredlija Bila i Ziona Vilijamsona, selektoru američke košarkaške reprezentacije Gregu Popoviču na pozivu se zahvalio i Tobajas Heris.

Računajući i oni koji su ranije odbili mogućnost da nastupe na FIBA svetskom prvenstvu u Kini, a reč je o dokazanim NBA zvezdama poput Entonija Dejvisa, Džejmsa Hardena, Erika Gordona i Si-Džej Mekaluma, sa sve kraćeg spiska se sam "ispisao" i košarkaš Filadelfija Seventisiksersa.

Popovič je sa saradnicima sastavio spisak od primarnih 18 NBA košarkaša i još deset "drugopozivaca", koji bi od 4. do 8. avgusta u Las Vegasu trebalo da odrade zajedničke pripreme, pa odigraju revijalnu utakmicu "plavi" protiv "belih", nakon čega bi odabrana grupa nastavila pripreme u Kaliforniji i Australiji.

PRVO "NE" OVOG PONEDELJKA: RAZLOG JE DETE

Foto: Mitchell Leff/Getty Images/Guliver

Međutim, usled ove serije neprijatnih otkaza, u koju se uključio i jedan od igrača sa rezervnog spiska, Američka košarkaška federacija na čelu sa predsednikom Džerijem Kolanđelom pristupila je "Planu B".

Naime, pojedini mediji u SAD najavili su da će po hitnom postupku biti pozvano još nekoliko NBA zvezda da se, eventualno, odazovu i priključe treninzima početkom sledećeg meseca u Nevadi.

DRUGO "NE" OVOG PONEDELJKA: NEĆE NI "PRVI PIK"

U ovom trenutku od igrača sa NBA iskustvom u konkurenciji su još: Harison Barns, Andre Dramond, Kemba Voker, Kajl Lauri, Kris Midlton, Majls Tarner, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Pol Milsap, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker, Donovan Mičel i dvojica igrača Ol-star renomea čiji se otkazi očekjuju u danima (ili satima) koji slede.

Reč je o Demijanu Lilardu i Kevinu Lavu.

VERUJEMO: SVE IH JE MANJE, NIJE TO "DREAM TEAM"

Portal "The Athletic" objavio je da će se na spisku za hitna pojačanja naći tandem iz Boston Seltiksa, Markus Smart i Džejlen Braun, novi igrač Golden Stejt Voriorsa, D'Anđelo Rasel, jedan od atletski najdominantnijih igrača današnjice, Aron Gordon iz Orlando Medžika, veteran i novi as Jute Džez, Majk Konli, kao i novi član Čikago Bulsa, Tadijus Jang.

U ovom trenutku zaista je nemoguće pretpostaviti u kom će sastavu Amerikanci doputovati u Kinu, ali je sasvim izvesno da to neće biti pravi "Dream Team" i da među NBA igračima, generalno, ne vlada veliko interesovanje za predstojeći Mundobasket.

Povezano

Sve vesti