mondo.rs

Apple kupuje deo INTEL kompanije za MILIJARDU dolara

Autor:

Nakon propasti pregovora sa američkim proizvođačem čipova Apple će, navodno kupiti drugog – postrojenje Intel kompanije!

1
A- A A+

Apple je morao da se nagodi sa kompanijom Qualcomm i prekine sudski spor vredan nekoliko milijardi dolara, pošto je prethodno došlo do kolapsa Intel biznisa sa 5G čipovima. Ipak, kako sad stvari soje ili makar zvuče - izgleda da će američka kompanija Apple, ipak naći rešenje da ne uzme Qualcomm hardver - kupiće Intel 5G proizvodno postrojenje za čipove!

Ovo je otkrio The Wall Street Journal, pozivajući se na svoje izvore bliske ovim kompanijama, a radi se o navodnom preuzimanju vrednom najmanje jednu milijardu dolara. S druge strane i američki Bloomberg otkrio je to isto, ali taj izvor navodi da će spajanje Apple kompanije i proizvodnih kapaciteta Intel kompanije u domenu 5G čipova biti najavljeno već do kraja jula.

Pročitajte i ovo: Da, to su ovi iPhone uređajima, o kojima se priča!

Intel kompanija povukla se iz proizvodnje 5G čipova i modema kad je Apple kompanija sklopila dogovor o saradnji sa Qualcomm-om, nakon godina tužbi, zbog čega je taj biznis Intel-a postao neprofitabilan.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti