mondo.rs

Srbija: Sve više ŽENA u zatvoru, evo i zbog čega

Autor:

U Srbiji broj žena u zatvoru raste, trenutno 290 boravi iza rešetaka i to najčešće zbog krađe i droge, ali im nisu strana ni ubistva, koja često znaju da šokiraju javnost.

2
A- A A+
žica, ograda, zatvor, beg, pobegao Foto: Mondo/Goran Sivački

Jedan od takvih primera nedavno je bila vest da je trudnica K.K (31) na smrt izbola vilama svekrvu u porodičnoj kući nakon svađe oko ručka. Ona je prema podacima policije i ranije robijala zbog nasilja.

Porodična drama u Bečeju: Snaja ubila svekrvu vilama

Drugo slučaj o kome se dugo pričalo je slučaj J.Š (25) iz Zemuna, koja je osumnjičena za ubistvo penzionerke , čije je telo zapalila u kontejneru u Krčedinu.

STRAH u Krčedinu: Žena sakaćena, telo ugljenisano

Među privedenima je i K.Đ (20) zbog sumnje da je zapalila čitavu zgradu u Karađorđevoj ulici, ona je posle saslušanja upućena na psihijatrijsko veštačenje.

Zatvorska statistika za 2018. godinu

1. teška krađa – 24,29 odsto 2. zloupotreba droge – 18,57 odsto 3. ubistvo – 12,86 odsto 4. razbojništvo – 9,64 odsto 5. zloupotreba položaja - 3,57 odsto 6. nasilje u porodici – 3.21 odsto 7. pokušaj ubistva 3,21 odsto.

 Iza rešetaka je i medicinska sestra (47) kojoj se na teret stavlja da je, dok je privatno negovala starijeg čoveka, iz njegovog stana ukrala 25.000 evra.

Dok su dve devojke nedavno privedene jer su navodno “skidale crnu magiju”, a zapravo su navodile žrtve da im ostavljaju sav novac koji imaju na određenom mestu.

PREVARANTKINJE: Uzimale pare za "teranje đavola"

Ukoliko budu osuđene, ove žene će služiti kaznu u ženskom zatvoru u Požarevcu, u kome borave sve osuđenice – maloletnice, starice, strane državljanke, one koje su osuđene na kaznu veću od 30 godina, kao i one koje iza rešetaka provedu svega nekoliko dana, piše dnevni list "Politika".

Povezano

Sve vesti