mondo.rs

Xiaomi razočarao Mi A3 modelom? Cena TOP, opcije FALE…

Autor:

Jedan od omiljenih modela iz prošle godine, koji je mnogima bio “reper“ za sve ostale dobio je verziju za 2019. godinu. Ima dosta toga novog, ali i par propusta...

Xiaomi razočarao Mi A3 modelom? Cena TOP, opcije FALE… Foto: MONDO / Xiaomi

Možda nije ispunjenje želja kad su neki korisnici u pitanju, jer je kopija Xiaomi Mi CC9e modela bez unapređenja, ali Mi A3 i pored toga donosi značajna unapređenja u odnosu na model iz prošle godine i praktično neverovatnu cenu. Već smo pisali o tome da je ovo što Xiaomi radi tj. da su cene, po kojima nudi svoje telefone nenormalne, pa je i cena ovog modela u tom domenu. Ali, pre cena ispričaćemo vam šta sve novi Xiaomi Mi A3 nudi.

Pročitajte i ovo: Telefoni ispod 30.000 dinara, koje NE SMETE propustiti!

Ovog puta to je Android One telefon, sa Android Pie operativnim sistemom i novim OLED ekranom dijagonale 6.1 inč. OLED je vrlo redak u ovoj cenovnoj klasi, pa će se lako istaći u odnosu na konkurente, ali je Xiaomi iznenađujuće štedeo na rezoluciji - samo HD+, odnosno 720 x 1.560 piksela, što je nazadovanje u odnosu na seriju od prethodne godine.

Unutra je 64 ili 128 GB memorije (mada je model s 128 giga 30 evra skuplji), Snapdragon 665 čipset što gotovo i da nije unapređenje u odnosu na Snapdragon 660 od lane, ali i microSD slot za dodatnu memoriju. RAM je do 4 GB, a najveći iskorak napravila je baterija - na 4.030 mAh sa brzim punjenjem do 18 W (vati). Ipak, još jedan hladan tuš - takav punjač moraćete da kupite sami, jer se sa telefonom isporučuje onaj od 10 W (vati).

Najviše se, očigledno radilo na kamerama. Glavna, zadnja spojena je iz tri sočiva. Primarno ima rezoluciju od 48 MPx i f/1.78 otvor blende, ali nema OIS, sekundarno je ultraširoko rezolucije osam megapiksela i treće je pomoćno, za tzv. dubinu polja, rezolucije dva megapiksela. Omogućeno je snimanje videa u 30 fps pri 2.160p rezoluciji ili čak 120 fps u Full HD-u. Takođe, selfi kamera je napredovala, pa ima rezoluciju od čak 32 megapiksela, a snima video u rezoluciji 1.00p sa do 30 fps.

Pročitajte i ovo: Black Shark "grmi": 12 GB RAM, HDR ekran, Snapdragon 855

Prateći trendove skener otiska prsta je ispod ekrana, u donjem delu, ali je 3.5 mm audio zadržan i na ovom modelu. Za povezivanje tu su sve uobičajene veze, uključujući i Infrared i Bluetooth v5.0, ali i FM radio sa snimanjem programa.

Na kraju spominjemo i cenu od oko 250 evra, koja počinje od 250 evra za model od 64 GB memorije i nastavlja do 280 za model od 128 GB memorije.

Kako vam se čini ovogodišnja Mi A3 ponuda?

Za sada nemamo podataka o tome da li će biti boljeg (Pro) ili slabijeg (Lite) modela.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Xiaomi

Povezano

Sve vesti