mondo.rs

NAPAD na HRVATSKU VOJSKU: Jedan ubijen, dvojica ranjena

Autor:

Na vozilo hrvatske vojske u avganistanskoj prestonici Kabulu jutros je izvršen napad. Ranjena su dvojica vojnika, a jedan je poginuo. Napad izveo bombaš samoubica!

85
A- A A+
Hrvatska, zastava Hrvatske, hrvatska zastava, hrvatska, Hrvati Foto: MN Press

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je da je jedan od trojice vojnika koji su jutros ranjeni u Avganistanu preminuo od posledica povreda zadobijenih u napadu.

Navodi se da je reč o pripadniku specijalnih snaga, J.B. rođenom 1992. godine, koji je bio angažovan na poslovima savetovanja i mentorisanja Avganistanskih bezbednosnih snaga.

Hrvatsko ministarstvo navodi da je vojniku nakon napada pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, ali da je zbog težine povreda on preminuo.

Ministarstvo odbrane i hrvatska vojska izrazili su žaljenje zbog smrti vojnika i oštro osudili napad.

Navodi se da je ministar odbrane Damir Krstičević posetio porodicu preminulog i izjavio saučešće.

Avganistanski mediji objavili su da su talibani preuzeli odgovornost za današnji napad bombaša samoubice na vozilo hrvatske vojske

Navodi se da se kod jednog vojnika radi o prelomu noge, a kod drugog o povredi ruke.

Napad je izveo bombaš samoubica.

Hina navodi da su napadnuti vojnici iz Desetog hrvatskog kontingenta (HRVCON) koji se od marta ove godine nalazi u Avganistanu u sklopu NATO misije "Odlučna podrška", a deo ovog kontingenta su i pripadnici Vojske Crne Gore, Armije Severne Makedonije, Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Bombaš SAMOUBICA se raznela ispred bolnice, 8 mrtvih

Prema nezvaničnim informacijama, on se zaleteo motociklom u vozilo hrvatske vojske.

Vozilo u kome je bila hrvatska vojska je bilo oklopno.

Povezano

Sve vesti