• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Ovo je veliki dan, Smederevo je MOJA LJUBAV

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Početak izgradnje novog postrojenja Aglomeracije kompanije Hbis grupe Srbija u Železari Smederevo, u vrednosti od 120 miliona dolara, značajna je investicija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to izjavio na ceremoniji polaganja kamena temeljca i zahvalio kineskim prijateljima na ulaganju u Železaru.

"Za mene je ovo veliki dan. Investiciju vrednu 120 miliona dolara nismo mogli da obezbedimo jer je to ogroman novac koji sada imamo pošto smo našli najbolje i najveće prijatelje", naglasio je Vučić.

"FABRIKA ROBOTA POČETAK POTPUNO NOVE BUDUĆNOSTI SRBIJE"

Podsetio je da je predsednik Kine Si Đinping bio u Železari oduševljen gostoprimostvom i srdačnošću radnika.

Nova VELIKA INVESTICIJA u Železaru Smederevo!

Vučić navodi da u Železari radi više od 5.000 ljudi i da je u poslednjih godinu dana 269 mladih dobilo posao, a da je 501 čovek sa ugovora na određeno prešao na neodređeno vreme.

"Jak antikineski lobi u Briselu"

Vučić je rekao Briselu postoji snažan antikineski lobi i da pokušavaju da zaustave sve kinesko u Evropi, ali je pozvao da ne zaustavljaju Srbiju. "Nemojte da zaustavljate Srbiju. Mi smo mali i nismo kao Bugarska dobili 60 milijardi evra ili kao Grčka 100 miliajrdi evra, već smo se svojim radim sami podigli", kazao je Vučić.

"Sve to govori o posvećenost Hbisa i Kine i Si Đinpinga da Železara uspe. Znate da uslovi za poslovanje železare nisu laki, i zbog sistema kvota iz EU. Ništa od toga ne bi mogli da izdržimo da nemamo posvecnenolst kinskog rukovodstva i prijatelja".

"Smederevo je moja ljubav i moj posao, ali to nije morala da bude ljubav i posao Si Đinpinga", rekao je Vučić još jednom zahvalivši kineskom predsedniku na svemu što je učinio.

"SAMO JE NEBO GRANICA AKO BUDEMO RADILI ZAJEDNO"

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, ambasadorka Kine u Srbiji Ccen Bon, radnici Železare, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

"KINEZI SE PONOSE SARADNJOM SA SRBIJOM"

Vučić je ranije najavio novu investiciju od 80 miliona dolara u Železaru u Smederevu, navodeći da će ona biti zalog za budućnost Smedereva, Podunavskog kraja i za čitavu Srbiju.

Prema najavama iz kompanije HBIS, dodatnih 40 miliona dolara biće uloženo u zaštitu životne sredine i poboljšanje efikasnosti i produktivnosti.

Predsednik Samostalnog sindikata radnika Železare Siniša Prelić rekao je za Tanjug da je danas veliki dan za Železaru, jer počinju da se ostvaruju planovi koje je kineski investitor najavio kada je 2016. godine preuzeo fabriku u Smederevu. 

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stanko

Kinezi su u Železari Smederevo pokazali da znaju da od gubitaša naprave profitabilnu kompaniju.

Marina

Šta reći osim hvala našim kineskim prijateljima na ovako velikoj investiciji i ulaganju u Železaru Smederevo!

Laza

Svaki dan je veliki dan za Srbiju uz ovakav napredak.

special image