mondo.rs

"Mamićevci" protiv "antimamićevaca": Čekići i sekire!

Autor:

Oštri sukobi duboko podeljenih frakcija navijača Dinamo Zagreba.

"Mamićevci" protiv "antimamićevaca": Čekići i sekire! Foto: MN Press

Dramatični snimci i slike iz Zagreba.

Portal "net.hr" objavio je u sredu da su se dan ranije u blizini stadiona "Maksimir" sukobile zarađene frakcije navijača Dinamo Zagreba.

Prema izvorima portala "index.hr", navijači koji su u frakciji koja podržava Zdravka Mamića, "mamićevci", navodno napali "antimamićevce" čekićima i sekirama, a zagrebačka policija objavila je da je uhapšena jedna osoba.

Sukob te dve frakcije traje godinama, a razlog razdora je podrška jedne grupe Zdravku Mamiću, dugogodišnjem prvom čoveku Dinama koji je u Hrvatskoj pravno procesuiran pod optužbama da je oštetio državni i klupski budžet za milionske iznose.

Dok je Mamić mesecima u Bosni i Hercegovini, njegov brat Zoran Mamić se vratio na "Maksimir" i postao je sportski direktor uprkos nepravosnažnoj presudi na kaznu zatvora od četiri godine i 11 meseci.

Zdravko Mamić je u Hrvatskoj isto tako osuđen na šest i po godinu zatvora.

"Index.hr" podseća da su se dve frakcije sukobljavale toliko oštro i drastično da su 2014. koristili i vatreno oružje u zagrebačkom naselju Dubrava. Takođe, širom regiona bivše Jugoslavije bili su objavljivani snimci njihove tuče u Torinu, na utakmici Dinama u Ligi šampiona.

"Iako se većina frakcije bliske klubu povukla sa scene, još nisu rešili sve što su imali, pa i dalje dolazi do mahanja sekirama i čekićima na putu", objavljeno je.

Povezano

Sve vesti