• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZVERI" na pripremama, "MACE" u prvenstvu

Izvor mondo.rs

Ugledni britanski časopis "FourFourTwo" (442) objavio listu igrača premijerligaških klubova koji su blistali tokom priprema, ali potom imali razočaravajuću sezonu.

Do početka sezone 2019/20. u Premijer ligi ostalo je još 14 dana. Pripreme klubova nalaze se u završnoj fazi (izuzev Vulverhemptona koji igra u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope), a ugledni birtanski časopis "FourFourTwo" (442) ovog petka doneo je zanimljiv tekst uoči početka takmičenja u jednoj od najjačih liga na svetu. Po mnogima i najjačoj.

Novinar tog magazina, Džek Beresford, sastavio je listu od osam fudbalera engleskih klubova koji su blistali tokom letnjih priprema, ali potom, kada je sezona i zvanično počela, odigrali ispod svih očekivanja. 

Evo i o kojim igračima se radi, a ako se vi setite još nekoga, napišite nam u komentarima...

DAREN BENT (TOTENHEM)

Tokom leta 2008, Daren Bent je impresionirao sve u Totenhemu postigavši 12 golova na pripremnim utakmicama. Svi su verovali da će biti adekvatna zamena za odlaske Robija Kina i Dimitra Berbatova, međutim, to se nije dogodilo.

Huande Ramos, a potom i Hari Rednap, nisu uspeli da probude golgeterski njuh svog centarfora, koji je sezonu ipak završio sa dvocifrenim brojem golova (12), ali to nije bilo dovoljno da se Totenhem nađe iznad osmog mesta.

Čak je posle promašenog praznog gola protiv Portsmuta Bent morao da trpi trenerove kritike. "Moja supruga bi to pogodila", izjavio je nervozni Rednap tada.

JAJA SANOGO (ARSENAL)

Stigao je u Arsenal leta 2013, nedugo pošto je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. U nacionalnom timu bio je saigrač sa Pogbom, Kondogbijom, Dinjeom, Tovanom..., a iza sebe je imao fantastičnu sezonu u dresu Oksera - 10 golova u 13 utakmica.

U pripremnom duelu sa Benfikom u avgustu postigao je čak četiri od pet golova svog tima (5:1). Delovalo je da "tobdžije" imaju spremnu "bombu" za juriš na titulu, ali... Niti se mladi Francuz naigrao u dresu Arsenala, niti je postigao gol, niti je osvojena titula.

JON DAL TOMASON (NJUKASL)

Dva gola gola u debitantskom nastupu protiv PSV Ajndhovena, u prijateljskoj utakmici, nagovestili su da bi Alan Širer mogao da dobije odličnu podršku u napadu "svraka". Usledila su potom još dva gola u zagrevanju za Premijer ligu, ali onda kao da se mladi Danac "zaledio".

Povreda Alana Širera promovisala ga je u prvog napadača Njukasla već na startu sezone, sa čime tada 21-godišnji Tomason nije umeo da se izbori. Samo četiri gola dovela su brzog rastanka sa crno-belima.

DAVID BELION (MANČESTER JUNAJTED)

Verovao je Aleks Verguson da ima novog Tjerija Anrija kada je doveo 20-godišnjeg Francuza iz Sanderlenda, međutim, David Belion je postigao samo četiri gola u 24 utakmice, tokom kojih je ostavio prilično loš utisak. Nije delovalo da će biti tako kada je plesao terenom i bio strelac u pripremnoj pobedi nad Seltikom 4:0, ali sudbina je imala drugačije planove po francuskog fudbalera koji je na kraju završio u trećeligašu Red Staru iz Pariza.

JAGO ASPAS (LIVERPUL)

U pripremi za sezonu 2013/14, Liverpul je pobedio sedam od ukupno osam prijateljskih utakmica. Iago Aspas je bio strelac četiri gola i sve je delovalo idilično u timu Brendana Rodžersa. Nije se, ipak, tako završilo, jer je ekipa sa Enfilda završlila kao druga na tabeli, sa samo dva boda manje od Mančester sitija, a španski napadač u 14 premijerligaških utakmica nije uspeo da se upiše u strelce.

Srećom po njega, vratio se u svoju Seltu i postao legenda kluba, ali će ga navijači na Ostrvu i dalje pamtiti po jednom od najgore izvedenih kornera ikada: 


FRANKO DI SANTO (ČELSI)

Sa 12 golova u osam utakmica Čelsijevog B tima, mladi Argentinac zaslužio je mesto među putnicima na letnju turneju po Kini 2008. godine. Delovao je dobro u Aziji, postigao dva gola i očekivalo se da dobije zapaženu ulogu tokom sezone. Ispostavilo se, ipak, da je odigrao tek osam utakmica za londonske "plavce", bez datog gola, a ukupan bilans Franka Di Santa u Premijer ligi - igrjaući za Čelsi, Blekburn i Vigan - glasi 122 utakmice i 14 golova. Mizerno za jednog napadača...

Nemačka mu je, međutim, mnogo više prijala, pa je kao član Verdera uspeo da dođe čak i do dresa argentinske reprezentacije. Upisao je tri nastupa za najjaču selekciju "gaučosa", a do ove godine je bio član Šalkea, ali je u januaru prešao u Rajo Valjekano.

ŽEROM BOATENG (MANČESTER SITI)

Samo 16 odigranih prvenstvenih utakmica u sezoni dovoljan je pokazatelj da se nije isplatilo 10.400.000 funti koje je Mančester siti platio Hamburgu leta 2010. godine za Žeroma Boatenga. Možda i bi da su "građani" bili strpljiviji, pošto je Nemac kasnije izgradio fantastičnu karijeru u Bajern Minhenu, ali...

Odlična partija u pripremnoj utakmici protiv Valensije, u kojoj je namestio gol Geretu Beriju i pokazao da pored štopera može da igra i kao desni bek izgleda su dodatno podigli očekivanja nestrpljivih vlasnika Mančester sitija. Roberto Manćini nije mnogo računao na igrača koji je stigao u klub istovremeno kada i naš Aleksandar Kolarov.

SAJMON DEJVIS (EVERTON)

Plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona omogućio je Dejvidu Mojesu veći budžet za pojačanja tokom leta 2005, a dobar deo para Škot je odlučio da potroši na krilo Sajmona Dejvisa. Totenhemu je za transfer plaćeno 4.000.000 funti i posle nekoliko odličnih partija tokom priprema, a posebno protiv Udinezea kada je dao gol i bio izabran za igrača utakmice, svi su verovalo da će Dejvis biti značajan faktor za plasman u elitno takmičenje. Ne i igrači Viljareala, koji su sa dve identične pobede (2:1) eliminisali Everton.

Usledila je razočaravajuća sezona i za klub i za igrača, a već na polovini druge napustio je Liverpul i preselio se u London (Fulam).

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Kolumnisti