mondo.rs,Beta,Fonet

Vatra divlja kod Šibenika, vetar rasplamsava požar

Autor:

Više od 100 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila, tri kanadera, dva ertraktora i 26 vojnika učestvuju u gašenju požara kod Šibenika, a akciju ometa jak vetar koji rasplamsava vatru, javila je Hina.

2
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO ilustracija

Ceo dan traje bitka sa požarom kod Šibenika, a prema poslednjim podacima, u akciji je povređen i jedan vatrogasac.

Deonica autoputa A1 koja je zbog opasnosti od požara bila zatvorena za saobraćaj ponovo je otvorena, dok je između čvorova Šibenik i Skradin uvedeno ograničenje brzine od 60 km/h. I dalje nije moguće koristiti ulaz ni zlaz s autoputa ka Šibeniku, a zbog požara je zatvoren deo magistrale DC33 od Tromilje do skretanja za Perković.

Komandir vatrogasne brigade Šibensko-kninske županije Darko Dukić izjavio je da vatrogasci ulažu velike napore da zaustave požar, i da jak vetar rasplamsava vatru.

"Duva snažan vetar i vatra naprosto leti, ali gasitelji i pripadnici Hrvatske vojske i kanaderi čine svešto je u njihovoj moći ne bili zaustavili širenje vatene stihije. Za sad nisu ugroženi stambeni objekti", rekao je Dukić za Hinu.

Na terenu su i policija i pripadnici civilne zaštite grada Šibenika, a vatrogasci su uspeli da spreče širenje požara na kuće u selu Rupići iz kojeg su stanovnici prethodno evakuisani.
Tagovi:

Povezano

Sve vesti