mondo.rs,Tanjug

Devojčicu OTEO monstrum, zvala policiju, ali ništa FOTO

Autor:

Rumunski ministar unutrašnjih poslova otpustio je šefa policije nakon ubistva tinejdžerke čiji su ponovljeni pozivi hitnim službama satima zanemareni, a nekoliko hiljada ljudi je protestovalo zbog načina na koji su vlasti postupile.

Devojčicu OTEO monstrum, zvala policiju, ali ništa FOTO Foto: Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Aleksandra Makesanu (15), nazvala je evropski broj za hitne slučajeve 112 tri puta, rekavši da ju je oteo muškarac dok je stopirala do svog rodnog sela iz obližnjeg grada Karakala koji se nalazi na jugu Rumunije, prenosi Rojters.

Njena porodica tvrdi da nadležni nisu ozbiljno shvatili njene pozive, dok policija navodi da su imali problema da je pronađu.

Policiji je bilo potrebno 19 sati da locira devojku i uđe u kuću u kojoj su pronašli ljudske ostatke i nakit koji je devojka nosila, nakon čega su priveli 65-godišnjeg muškarca na ispitivanje.


Policija sumnja da posmrtni ostaci koji su pronađeni pripadaju 15-godišnjoj Makesanu i 18-godišnjoj devojci iz obližnjeg sela koja je nestala u aprilu, ali forenzički analitičari tek treba da potvrde njihov identitet.

Izvor: Youtube/Radio Europa Liberă România

 Hiljade Rumuna je u subotu uveče protestovalo protiv vlade, ogorčeno zbog reakcije nadležnih.

Procenjuje se da je 2.000 demonstranata prošlo centrom Bukurešta u znak protesta zbog načina na koji su vlasti postupile u ovom slučaju, noseći transparente na kojima je pisalo "Korupcija ubija," "Njihova krv je na vašim rukama" i "Ubijaju Rumuniju", prenosi agencija.

Sličan slučaj jezivog ubistva, koji je šokirao Srbiju, dogodio se 2014. godine.

Tijana ubijena, osumnjičeni uhapšen

Povezano

Sve vesti