Tanjug

Čudne stvari se događaju Navaljnom u zatvoru

Autor:

Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, saopštila je danas da je on hospitalizovan nakon teškog napada alergije koji je imao u pritvoru, prenosi AP.

2
A- A A+
moskva rusija protest Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin


Jarmiševa je kazala da Navaljni nikada ranije nije patio od alergija.

Ona je rekla da je opozicioni vođa, koji je osuđen na 30 dana zatvora zbog održavanja protesta koji nije imao dozvolu vlasti, jutros prebačen iz pritvorske jedinice u Moskvi u lokalnu bolnicu.

Portparolka je navela da je Navaljni u bolnicu pimljen otečenog lica i sa crvenilom na koži.

AP podseća da je Navaljni podstakao na protest antivladine demonstrante koji su tokom celog jučerašnjeg dana protestvovali protiv isključivanja nezavisnih kandidata sa izbora za Gradsko veće Moskve koji se održavaju 8. septembra.

Ruska organizacija "OVD-Info", koja od 2011. prati policijska hapšenja u toj zemlji, objavila je da na tom protestu privedeno skoro 1.400 ljudi, najveći broj hapšenja na jednom događaju zabeležen u ovoj deceniji.Rojters navodi da za sada nije uspeo da dobije komentar od ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova i moskovske bolnice u kojoj je, prema tvrdnji Jarmiševe, smešten Navaljni.

Agencija navodi da je on jedna od glavnih opozicionih ličnosti u Rusiji i da je u više navrata prethodnih godina bio u zatvoru zbog organizovanja antivladinih demonstracija.

Povezano

Sve vesti