mondo.rs,mondo.ba

HOROR u BiH:Medved mu otkinuo stopalo i deo potkolenice

Autor:

U selu Selačka kod Kotor Varoši medved je sinoć napao N.T. (48) i otkinuo mu stopalo i deo potkolenice. Muškarac srećom nije životno ugrožen.

HOROR u BiH:Medved mu otkinuo stopalo i deo potkolenice Foto: Gulliver/Getty images, Sean Gallup

Žrtva ima i ugrize po ekstremitetima, ali je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno, saopšteno je iz UKC RS. Pacijent je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Lekar Milorad Maran rekao je da je N.T. medved otkinuo levo stopalo i deo leve potkolenice i da je pacijent je po prijemu odmah operativno zbrinut.

N.T. ima ugrize medveda na desnoj potkolenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke, te ostaje na daljem bolničkom lečenju i praćenju, navodi se u saopštenju.

Pacijent je dovezen u Urgentni centar UKC-a jutros u 2.45 časova sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kotor Varoš.

Portparol Policijske uprave Banjaluka izjavila je da je Policijska stanica Kotor Varoš sinoć u 23.35 časova dobila prijavu da je muškarac zadobio povrede u mestu Selačka.

"Konstatovano je činjenično stanje o čemu su upoznate nadležne inspekcije", zaključila je Markanovićeva.

Ovo nije prvi put da medved na području opština Kotor Varoš, Kneževo ili Banjaluka, prilazi blizu ljudskih naselja. U aprilu je kod Kneževa medved napao i ubio jednu ovcu, a ranije je u nekoliko navrata bilo slučajeva u kojima su stradale svinje i krave.

Povezano

Sve vesti