Tanjug

Veliki protivnik Kremlja Navaljni je OTROVAN?

Autor:

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni je možda otrovan, smatra njegova doktorka Anastasija Vasilijeva nakon što ga je videla u bolnici.

14
A- A A+
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin Aleksej Navaljni

Vasilijeva je ocenila da oticanje i osip po licu koje Navaljni ima mogu biti znakovi hemijskog trovanja, prenela je agencija AP.

Čudne stvari se događaju Navaljnom u zatvoru

Ona je navela i da bolnički zvaničnici, koji su prethodno saopštili da je reč o alergijskoj reakciji Navaljnog, nisu sproveli potrebne testove.

Uprkos lošem stanju Navaljni je vraćen u zatvor iako "se nije potpuno oporavio", istakla je njegova doktorka.

"Trebalo bi da ostane pod medicinskim nadzorom. Ko će se brinuti o njemu u pritvoru? Tamo nisu kvalifikovani da mu pruže profesionalnu pomoć", izjavila je Vasiljevna.

Ona je izrazila strah da bi hemijsko sredstvo koje je izazvalo pogoršanje zdravlja moglo i dalje biti prisutno u zatvorskoj ćeliji.

Navaljni je u nedelju prevezen u bolnicu iz zatvora, gde služi tridesetodnevnu kaznu zbog nezakonitog protesta.

Veliki protivnik Kremlja uhapšen dok je išao na trčanje

Navaljni je veliki protivnik Kremlja i  jedna od glavnih opozicionih ličnosti u Rusiji, koji je u više navrata prethodnih godina bio u zatvoru zbog organizovanja antivladinih demonstracija.

Poslednji u nizu je protest održan u subotu protiv isključivanja nezavisnih kandidata sa izbora za Gradsko veće Moskve,koji se održavaju 8. septembra.

Navaljni je uhapšen nekoliko dana nakon protesta na kojem je policija pritvorila skoro 1.400 ljudi, što je najveći broj hapšenja na jednom događaju zabeležen u ovoj deceniji.

Povezano

Sve vesti