mondo.ba

Sarajevo štedi novac i seli se iz svog grada

Autor:

Šampion BiH doneo važnu odluku vodeći se praktičnim razlozima. Definitivno neće igrati na stadionu najvećeg rivala.

1
A- A A+
Sarajevo, Koševo, navijači Foto: MONDO


Fudbalski klub Sarajevo definitivno će u Zenici igrati prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv BATE Borisova ili Rozenborga.

Iako je tako glasila i prvobitna vest, nekoliko dana kasnije pojavila se informacija da Sarajevo želi da igra na stadionu "Grbavica", u domu najvećeg (i gradskog) rivala - Željezničara.

UEFA je tokom dana obavestila Sarajevo da danas ističe rok za prijavu stadiona i da, ukoliko žele da igraju na terenu večitog rivala, moraju da dobiju pismenu saglasnost rivala iz trećeg kola i Fudbalskog saveza BiH.

Na kraju, Sarajevo je odlučilo da 8. avgusta svoj evropski meč igra u Zenici, a o tome su javnost obavestili u ponedeljak, objavom na zvaničnom sajtu.

Kako navodi klub sa Koševa, jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u ponudi Željezničara trostruko veći od ponude koju je dostavio Čelik.

Klub je istakao i da će u cilju stvaranja što je moguće bolje navijačke atmosfere kompletirati nekoliko aranžmana kako bi svi zainteresovani navijači mogli povoljno i bezbedno da podrže klub u Zenici.

Povezano

Sve vesti