• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAMETNA FABRIKA u Inđiji: Ko su Japanci koji stižu?

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Saznajte više o kompaniji Toyo Tires koja će u Srbiju uložiti više od 400 miliona evra. Pogledajte i lokaciju na kojoj će fabrika biti izgrađena.

Japanski proizvođač pneumatika, kompanija "Tojo" (Toyo Tire Corporation), najavio je danas osnivanje svoje ispostave u Srbiji, koja će se baviti pripremom i pokretanjem posla u novoj fabrici guma u Inđiji.

"Tojo" će izgradnju fabrike u Srbiji početi u maju 2020. godine, sa planom da proizvodnja počne u januaru 2022.

OVO JE LOKACIJA GDE ĆE BITI FABRIKA

s
Izvor: youtube/Hateco S.A.R.L

"Tojo snabdeva pneumaticima evropsko i rusko tržište iz svojih fabrika u Japanu i Maleziji. Od 2022. godine nova proizvodna baza u Srbiji će preuzeti ključnu ulogu u ovim operacijama. Novi proizvodni portfolio će ojačati naš globalni sistem proizvodnje i snabdevanja gumama”, navode iz japanske kompanije.

Internet of Things (IoT) će biti u potpunosti instaliran u novoj fabrici koja će poslovati kao sofisticirana “pametna fabrika”.

Tojo će se truditi da podigne proizvodnju na viši nivo, postizanje višeg kvaliteta uz smanjenje troškova, i planira da snabdeva različitim i proizvodima sa visokom dodatnom vrednošću za luksuzna putnička vozila i lake kamione u okviru i van evropskog tržišta.

"Srbija u potpunosti ispunjava sve zahteve kompanije 'Tojo'. Izuzetna i visoko kvalifikovana radna snaga sa relativno niskim platama, integracija automobilske industrije zbog aktuelnih investicija stranih kompanija i odlični odnosi sa Japanom čine izuzetno atraktivno poslovno okruženje u Evropi”, ističe se u saopštenju kompanije.

Fabrika u Inđiji prostiraće se na 600.000 m2, a planirano je da zaposli oko 500 radnika. Investicija je vredna 390 miliona evra.

“Tojo Tire Corporation” osnovaće svoju kompaniju u Srbiji u septembru, a početni kapital biće 160 miliona evra. 

U EVROPI VEĆ 30 GODINA 

Kompanija "Tojo" jedan je od vodećih svetskih proizvođača guma sa ispostavama u više od 120 zemalja sveta. Osnovana je 1945. godine, trenutno zapošljava 12.000 ljudi, a sedište joj je u Itamiju u Japanu. U Evropi je ova kompanija prisutna više od 30 godina.

Osnovna delatnost "Tojo" jeste razvoj, proizvodnja i prodaja kvalitetnih guma visokih performansi. Raznoliki proizvodni program obuhvata zimske i letnje gume za automobile, vozila sa pogonom na sva četiri točka i terenska vozila, kao i za komercijalna i teretna vozila.

Velika šansa za Srbiju: Tržište pneumatika u Evropi raste

Vrednost evropskog tržišta pneumatika i gume porašće do 2022. godine na 39,5 milijardi evra.

Britanska kompanija Global Data objavila je lani prognozu da će evropsko tržište pneumatika porasti u periodu od 2018. do 2022. godine za 19,6 odsto i da će dostići vrednost od 39,48 milijardi evra.

Kompanija sa sedištem u Londonu je, u analizi postavljenoj na njenom veb sajtu, predvidela da će obim evropskog tržišta u navedenom periodu biti povećan za 47,1 miliona novih proizvedenih guma za razne vrste prevoznih sredstava, na ukupno 342,65 miliona komada.

Kada je reč o prodaji guma na evropskom tržištu u prvoj polovini 2019. godine, rezultrati su mešoviti, pokazuju najnoviji podaci Evropskog udruženja proizvodjača guma (ETRMA).

Prodaja zamenskih guma za putničke automobile smanjena je u prvih šest meseci za 3,7 odsto na 100,97 miliona komada, u poredjenju sa istim periodom prošle godine.

Manju prodaju u prvom polugodištu beleže i gume za poljoprivredna vozila, i to za 4,4 procenta medjugodišnje, na 682 hiljade komada.

S druge strane, prodaja pneumatika za kamione skočila je u periodu januar-jun 2019. godine za 5,4 odsto u odnosu na uporedni lanjski period, na 5,15 miliona jedinica, a rast beleži i prodaja guma za motore, koja je veća za 3,2 procenta nego u prvih šest meseci 2018, i iznosila je ukupno 6,15 miliona komada.

Generalna sekretarka ETRMA, Fazilet Činaralp, kaže da "tržište guma pruža dobru sliku opšte ekonomske situacije" u Evropi.

"Mala prodaja zamenskih guma za putničke automobile je ogledalo situacije u sferi registracija novih automobila u Evropskoj uniji, koje su takode pale u prvoj polovini ove godine", navodi ona.

Inače, Evropska asocijacija proizvodjača pneumatika i gume (ETRMA), čija je članica i Srbija, okuplja više 4.400 kompanija u Evropi, koje direktno zapošljavaju preko 370.000 ljudi.

Globalna prodaja korporacija-članica ETRMA predstavlja 73 odsto ukupne svetske prodaje gume i pneumatika, pri čemu sedam kompanija od 10 svetskih lidera u ovom sektoru pripada ovom udruženju.

Članice ETRMA imaju 86 pogona za proizvodnju pneumatika i 16 centara za istraživanje i razvoj u državama EU i zemljama kandidatima za članstvo u Uniji.

Vrednost evropskog tržišta pneumatika i gume doprineće i Srbija u koju, kako je najavio predsednik Aleksandar Vučić, stiže jedan od svetskih lidera u ovom sektoru, japanska kompanija Tojo Tajer.

Komentari 38

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Likov

Sad nevalja i kad otvara fabriku, sto da crncimo za minimalac, necu zagadice vazduh, samo neki izgovori. A sta ti dragi narode oces, da se otvori fabrika nutele pa da je svaki dan mazes na hleb i dobijas 100 hiljada platu. E to dragi neradnici nece moci, bar ne jos.

Branislav

Otvara sve i svasta samo da narod proguta predaju (podelu) Kosova dogovorenu sa Tacijem...

Izi

To su ljudi koji ce platiti nama 25h mesecno za crncenje..eto ko su..

special image