mondo.rs,Tanjug

Bečići: Fekalije "zaustavljene", ne izlivaju se u more

Autor:

Kvar zbog kojeg su se fekalije izlile ispred hotela u Bečićima je pod kontrolom, potvrdio je predsednik opštine Budva.

4
A- A A+
Bečići Becici Budva Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Kvar na postrojenju za tretman otpadnih voda kojim upravlja nemačka kompanija WTA je saniran tako da se fekalije više ne izlivaju u more u Bečićima, potvrdio je medijima predsednik opštine Budva Marko Carević.

Velika količina otpadne vode izlila se u more u Bečićima kod Budve zbog kvara na postrojenju za prečišćavanje kojim upravlja nemačka kompanija WTA.

Zbog kvara je došlo do izlivanja fekalija ispred hotela Iberostaro Belvi i Montenegro. Kvar se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka.

Zbog izlivanja fekalija i nesnosnog smrada više od 1.500 gostiju tih ugostiteljskih objekata bilo je zatvoreno u svojim sobama.

Carević je rekao da su kvar sanirale i ceo lokalitet dezinfikovale opštinske službe iako postrojenjem upravlja nemačka kompanija WTA.

Postrojenje za tretman otpadnih voda pušteno je u rad u julu 2014. godine, a prema ugovoru investicija je vredna 58,6 miliona evra. Opština će, odnosno DOO Otpadne vode Budva koje je osnovano u maju, preuzeti upravljanje nad postrojenjem 31. marta naredne godine.

Nemačka kompanija se nije zvanično ogašavala povodom incidenta.

Povezano

Sve vesti