mondo.rs

Koja iz Discipline kičme doživeo moždani udar

Autor:

Dušan Kojić-Koja imao moždani udar u Engleskoj, gde je otišao da poseti sestru. Trenutno je na lečenju u jednoj tamošnoj bolnici, objavile su "Večernje novosti".

21
A- A A+
koja disciplina kičme, koncert za vladu divljana Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić-Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi, objavile su "Večernje novosti".

Koja je otišao u Englesku da poseti svoju sestru, kada je doživeo moždani udar. Hitno je hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak. Inače, ova medicinski izazvana koma je namenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život.

Koja je na srpskoj muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije.

koja disciplina kičme, koncert za vladu divljana Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". Po raspadu "Šarla", krajem 1981. godine, Koja je osnovao "Disciplinu kičme".

Autor je hitova "Tata i mama", "Svi za mnom", "Ja imam šarene oči", "Nemoj da bacaš betonske table sa vrha svoje zgrade", "Da li ti znaš za neki drugi ritam", "Buka u modi"... Takođe, komponovao je muziku za film "Kako je propao rokenrol". Poslednji studijski album "Opet", Kojina "Disciplina kičme" objavila je 2016. godine.

Pevačica Discipline kičme Marinka Đorđević Manja, nažalost, preminula je aprila ove godine. Imala je 51 godinu.

MONDO TV: KOJA i KOJA

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti