• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tabaković o zahtevu Hrvata: Kako vi nama,tako i mi vama

Izvor Tanjug

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković o najavama iz Hrvatske da bi mogli da potražuju depozite i staru deviznu štednju Jugobanke i drugih banaka.

 Ona te najave vidi kao APP, odnosno, "ako prođe-prođe", i dodaje da će se NBS rukovoditi principom reciprociteta - "kako vi nama, tako i mi vama".

Na pitanje novinara da li smatra da su te najave iz Hrvatske deo grešaka ranijih pregovarača o sukcesiji, pošto iz Hrvatske najavljuju potraživanje oko milijardu evra sa kamatama, Tabakovićeva kaže:

"Neki ljudi se u poslu, pa i u međusobnim odnosima kada delite imovinu ranije zajedničke države, ponašaju po principu 'ako prođe - prođe, vredi pokušati'. Eto, tako doživljavam taj pokušaj".

Hrvati nam traže milijarde evra

Guvernerka dodaje da po pitanju svega što je učinjeno kada je reč o sukcesiji bivše SFRJ veruje da će i druga strana ispuniti svoje obaveze, kao i da im sve do sada što su uradili ne daje za pravo da se unapred ispunjava svaka obaveza a da se ne računa na reciprocitet.

"Od onog što se zove povraćaj imovine naših preduzeća koja su imala predstavništva tamo, pa do onog prvog, osnovnog i najvažnijeg, a to je povratak naših građana tamo. Mislim da elementarno poštovanje traži od svih nas da se ponašmao po principu - 'kako vi nama, tako i mi vama'", poručila je Jorgovanka Tabaković.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Loto

Konacno da neko ovako misli i kaže.!!. Samo oštro a ne molbe. Odavno ne procitah nesto ovako pametno u vezi mi vi.

Zoran

Tako je u svakoj pravnoj državi koja vodi računa o sebi i svojim gradjanima. Tako treba i što se tiče imovine i gradjana i pravnih lica-reciprocitet.

D

Dobro je da se neko setio vec jednom da tako kaze. Samo jos i da postupi.

special image