Evo sjajne ideje za ručak, ako vam je ponestalo ideja.

Sastojci:

60 grama putera

Dva čena belog luka

Dve kašike iseckanog svežeg bosiljka

Četiri pileća filea (oko 800 grama ukupno)

25 grama prezli

Kašika maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U manju posudu stavite puter, luk i bosiljak, pa izmešajte da se sjedine. Na svakom pilećem fileu rasecite nožem meso na delu gde je najdeblje, kako biste napravili "džep". Smesu sa puterom podelite na četiri jednaka dela i namažite na svaki pileći file, na deo gde ste rasekli meso.

Prezle sipajte u tanjir, pa piletinu umočite u njih.

Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine, pa propržite piletinu 2-3 minuta sa obe strane, da dobije zlatnu nijansu. Prebacite je u pleh, pa pecite desetak minuta u zagrejanoj rerni.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!