mondo.rs

Kako je propao Džon Konor, klinac iz "Terminatora"!

Autor:

Klinac koji nas je oduševio u "Terminatoru 2" danas je neprepoznatljiv, ali možda ipak ima još uvek nade za njega, jer je javnost iznenadila vest da će se pojaviti u novom filmu o Terminatoru "Mračna sudbina"!

Kako je propao Džon Konor, klinac iz "Terminatora"! Foto: YouTube/screenshot/Movieclips

Glumac Edvard Furlong, rođen 2. avgusta 1977, te danas slavi 42. rođendan, a prvi put se pojavio na filmu u megahitu "Terminator 2", u kom je igrao ulogu Džona Konora rame uz rame sa Arnoldom Švarcenegerom.

Gluma malog debitanta oduševila je kritičare, a Edvard je oduševio klinke širom sveta i veoma brzo postao tinejdžerski idol.

Malo je poznato da je 1992. godine snimio album "Hold on tight", koji je objavljen samo za japansko tržište.

Izvor: YouTube

Ali, kada bi se kamere ugasile, njegov život je već bio težak. Roditelji su izgubili starateljstvo nad njim, i o Edvardu su brinuli tetka i polubrat sa majčine strane. Kada je imao 16 godina, smuvao se sa učiteljicom Džeklin Domak koja je od njega bila dvostruko starija, što je dovelo do velike svađe sa starateljima i toga da Furlong sa 16 godina na sudu izdejstvuje emancipaciju, odnosno nezavisnost od porodice iako je maloletan.

PROPAST ZLATNOG KLINCA: Mekoli Kalkin (FOTO, VIDEO)

Zaprosio je Džeklin, koja je već radila kao njegov menadžer, ali su česte svađe i obračuni doveli do raskida 1998. godine. Ona ga je kasnije tužila, tvrdeći da joj duguje novac, ali i da je bio fizički nasilan prema njoj.

Snimio je spot za pesmu "Livin' on the edge" benda Aerosmith, što je bio jedini spot sa albuma "Get a grip" u kom glavna zvezda nije bila Ališa Silverston.

Izvor: YouTube

Posle uloga u filmovima "Brainscan", "Little Odessa", "Before and after", ponovo je uspeo da oduševi kritičare u drami "American history X", u kojoj je igrao mladog skinheda.

Izvor: YouTube

Nakon 2000. godine, zbog čestih problema sa alkoholom i drogom, njegova karijera je počela da se osipa. Snimio je nekoliko filmova, koji uglavnom nisu ni bili u bioskopima, već su odmah išli na DVD izdanja. Trebalo je da igra Džona Konora i u "Terminatoru 3", ali je uloga dodeljena Niku Stalu bez mnogo objašnjavanja.

Uhapšen je 2004, pošto je mrtav pijan napravio incident u jednoj prodavnici delikatesa u Kentakiju. Razbio je akvarijum sa jastozima i počeo da ih baca po radnji, i vikao kako će ih tako "osloboditi".

Igrao je Vranu u četvrtom delu te franšize, pojavio se u par scena u filmu "Green hornet", ali već su mediji više pisali o skandalima nego o ulogama.

Izvor: YouTube

"Od 20. do 26. godine bio sam na teškim drogama. Heroinu i kokainu. Bilo je jezivo. I dan-danas ne mogu da shvatim šta me je tome privuklo, jer je to veoma usamljen život. Stalno negde žuriš, ideš na žurke, i drogiraš se kad god stigneš. Ponekad se probudim okupan znojem jer sanjam da sam ponovo na kokainu", rekao je on u jednom intervjuu.

Zavisnost je uništila i njegov privatni život. Venčao se sa glumicom Rejčel Niland 2006. i odmah su dobili sina, ali je Rejčel tri godine kasnije pred sudom optužila Furlonga da je njihovo dete izložio drogama. Test urađen na trogodišnjaku pokazao je da je pozitivan na kokain. Zabranjen mu je prilazak bivšoj ženi i dobio je uslovnu kaznu od tri godine.

U martu 2013, osuđen je na šest meseci zatvora pošto je fizički nasrnuo na Moniku Kinu, svoju bivšu devojku. Ponuđeno mu je da, umesto zatvorske kazne, ode na rehabilitaciju od droge, ali je radije odabrao zatvor.

Izvor: YouTube/TMZ

Furlong je 2017. snimio dva filma. Prvi je triler "The reunion" Tima Frenča, o društvu iz srednje škole koje se ponovo okuplja, ali shvata da tajne iz prošlosti nisu ostale "zakopane". Drugi je "Karma", film o grupi lopova kojima karma dolazi glave, prenosi holivudska štampa.

Dugo se nije znalo gde je Furlong, kao ni od čega živi, ali najnovija vest u svetu filma i iz njegovog života, je da ćemo ga gledati u predstojećem najnovijem delu Terminatora - "Dark fate", gde će glumiti ponovo pored Švarcenegera i Linde Hamilton!

Tako da, uprkos svim padovima koje je doživeo, možda ipak ima nade za ovog talentovanog glumca da se "vrati nazad u sedlo"...

Povezano

Sve vesti