mondo.rs

Pet načina da sprečite stvaranje borica na dekolteu

Autor:

Pet saveta koji će vam pomoći da imate lep, glatki dekolte!

Pet načina da sprečite stvaranje borica na dekolteu Foto: Guliver/Getty images, tatchai

Jedan od znakova starenja koji najviše nervira dame je pojavljivanje borica na dekolteu i vratu. "Dejli mejl" piše da se ove bore najčešće stvaraju kao posledica spavanja na strani, ali i gubitka težine. Izlaganje Suncu može dodatno da ih pogorša, a evo nekoliko načina da ih tretirate.

Zaštita od Sunca

Obavezno je da na dekolte nanesete kremu sa visokim zaštitnim faktorom, kako biste tu nežnu kožu zaštitili od Sunčevih zraka. Izlaganje ultraljubičastoj radijaciji stvara "slobodne radikale" koji oštećuju vlakna elastina i doprinose stvaranju bora. Dermatolozi podvlače da bi zaštitnu kremu na dekolte, baš kao i na druge izložene delove tela ili lice, trebalo nanositi svakog dana.

Nega

Ujutru nanesite kremu koja sadrži antioksidante, a uveče serum ili kremu bogatu vitaminom A, odnosno retinolom, koji pospešuje stvaranje kolagena i elastina.

Aloe vera

Potražite proizvode koji je sadrže, čak i ako je samo gel u pitanju, i obilno ih nanosite na dekolte. Aloe vera takođe pomaže stvaranje kolagena i elastina, i deluje i preventivno na bore.

Voda

Već znate da je voda ključna u borbi protiv starenja kože, jer hidrira iznutra, pa ne zaboravite da će blagotvorno uticati i na kožu dekoltea.

Jastučići

Postoje i specijalni silikonski jastučići koji se stavljaju na sredinu dekoltea, i sprečavaju da gravitacija negativno utiče na dojke dok spavate. Silikon dodatno sprečava da koža gubi vlagu.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti