mondo.rs

Karmelo: Osećao sam se kao bilo koji otpušteni radnik

Autor:

Nekada najbolji strelac lige kaže da ne razmišlja o povlačenju, iako zvaničnu utakmicu nije odigrao od novembra.

Karmelo: Osećao sam se kao bilo koji otpušteni radnik Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Kada se stišala bura koja je oko prelaznog roka i tržišta slobodnih agenata "besnela" u prvih 10-15 dana jula, američki novinari u prvi plan su izbacili temu - Karmelo Entoni.

Zašto je tako dugo bez angažmana desetostruki Ol star, osvajač tri zlatne olimpijske medalje i najbolji strelac lige 2013. godine? Svakako i budući član "Kuće slavnih" u Springfildu.

Tadašnji predsednik košarkaških operacija Njujork Niksa, legendarni Fil Džekson, još u sezoni 2016/17 je postavio rastanak sa Entonijem kao jedan od prioriteta. Nije išlo lako, jer je "Melo" u ugovoru imao retku klauzulu po kojoj Niksi nisu mogli da ga trampe bez njegove saglasnosti.

Pred početak sezone 2017/18 konačno je pristao da ode u Oklahomu, gde mu je procenat šuta pao na najniže grane, pored toga što "po navici" nije igrao odbranu, pa su Tanderi jedva dočekali leto da ga "trejduju" u Atlantu.

Hoksi su ga odmah otpustili, zatim je za veteranski minimum potpisao za Hjuston, ali tamo su mu se zahvalili na uslugama posle samo 10 odigranih utakmica.

Entoni je tako od 8. novembra praktično van lige i nema indicija da će se vratiti, mada iz SAD stižu vesti i snimci na kojima se vidi kako marljivo trenira i dominira u takozvanim "pik-ap" mečevima.

On je u intervjuu za "ESPN" jasno rekao da svoju karijeru ne smatra završenom (podsećamo da Karmelo ima 35 godina i da su od igrača izabranih na istom draftu - 2003. godine - aktivna još samo dvojica: Lebron Džejms i Kajl Korver).

"U sali sam svakog dana i to što sam ćutao, ne znači da sam se predao. Samo mi je bilo potrebno vreme da izanaliziram sebe, svoju karijeru i život", rekao je gostujući u emisiji "First take" Stivena Ej Smita.

Entoni je priznao da ga je razlaz sa Hjuston Roketsima izuzetno pogodio i da se tom prilikom osetio kao bilo koji radnik kome saopšte da je dobio otkaz.

"Generalni menadžer Deril Mori rekao mi je bazično da više nisam potreban ekipi. Pitao sam ga da li se šali? Ja da nemam mesta u rotaciji od 9-10 igrača?!", prisetio se nekadašnji NCAA šampion sa univerzitetom Sirakjuz.

Entoni je dodao da je u to vreme bio veoma ranjiv i da je osećao da košarka "ne želi da ga primi natrag k sebi".

"To je bio udarac za moj ego, za moj ponos. Počeo sam da se pitam da li i dalje mogu da igram, šta da radim. Osetio sam se kao bilo koji otpušteni radnik".

Tokom 16 sezona duge NBA karijere beležio je 24 poena i 6,5 skokova po utakmici.

"Znam da mogu još da igram", kategorično je poručio krilni košarkaš, koji ovih dana trenira sa Kajlom Kuzmom iz Los Anđeles Lejkersa i upravo se oni pominju kao tim koji bi mogao da mu pruži možda i poslednju šansu.

Povezano

Sve vesti