mondo.rs

Srbin u Egiptu: Kakva ozbiljnost! Uskoro napadamo vrh

Autor:

Nekadašnji saradnik Slaviše Stojanovića presrećan zbog uslova rada u Egiptu gde će sarađivati s legendarnim Hosanom Galijem.

0
A- A A+
Foto: MONDO/J. Karanović

Egipatski premijerligaš El Gouna, od ove sezone za šefa stručnog štaba imaće Srbina!

Reč je o Nebojši Miloševiću, nekadašnjem strategu Zemuna, Rada, BSK-a, Radničkog iz Obrenovca i imenjaka sa Novog Beograda i iz Stare Pazove.

Milošević je svojevremeno bio i član stručnog štaba Crvene zvezde i pomoćnik Slaviše Stojanovića, a upravo poznanstvo sa Stojanovićem je i doprinelo da popularni Miloške trenersku karijeru nastavi u Egiptu.

"Sa Slavišom Stojanovićem sam nekoliko godina imao izvanrednu saradnju i zahvaljujući njegovim kontaktima i preporukama dobio sam posao u El Gouni. Njima je bio potreban profil trenera koji su prepoznali u meni i vrlo brzo smo se dogovorili. Postavljeni su realni ciljevi, njihove ambicije su zasnovane na zdravim osnovama, a za mene će to sve predstavljati pravi izazov. Veliku zahvalnost dugujem Slaviši Stojanoviću i zaista ću se potruditi da opravdam to poverenje. Posle 21 godine trenerske karijere prepoznao sam sredinu u kojoj ću moći da ostvarim lične ambicije, jer sam upoznat sa činjenicom da u klubu postoje odlični infrastrukturni uslovi za rad, a mnogo se ulaže u tehnologiju i stručne kadrove", počeo je priču Milošević i dodao:

"Pomoćnik u stručnom štabu u El Gouni biće Vladan Perašević, a kondicioni trener biće Vili Rojal, koji ima bogato iskustvo iz rada sa klubovima u engleskoj Premijer ligi i Čempionšipu".

Za Miloševića ovo neće biti prvi inostrani angažman pošto je već imao priliku da radi u Jordanu, Kini, Letoniji, Bugarskoj...

Foto: MONDO/J. Karanović

"Klub je stacioniran u gradiću 30 kilometara od popularnog letovališta Hurgade. Kompanija Oraskom i sportski menadžment Ileven su pre dve godine preuzeli klub i napravili su vrlo ozbiljan petogodišnji plan. Najpre su izborili plasman u Premijer ligu, potom su u drugoj sezoni završili na 15. mestu i obezbedili opstanak. Sada su ambicije da se ekipa plasira u sredini tabele, a za par godina bude i u samom vrhu egipatskog fudbala. Bitan čovek u celoj organizaciji je legenda egipatskog fudbala Hosan Gali, koji obavlja funkciju sportskog direktora. Svojevremeno je branio boje Totenhema, Fejnorda i Al Ahlija, ima 70 nastupa za reprezentaciju Egipta, bio je i kapiten nacionalnog tima. Ima izuzetno moderna shvatanja kada je fudbal u pitanju i u startu je podržao viziju naše buduće igre i stila rada. Takav autoritet u egipatskom fudbalu i ugled koji uživa Gali su nam od izuzetnog značaja".

Milošević je od 6. jula boravio u Egiptu, upoznao se sa svim strukturama kluba, ali se na desetak dana ponovo vratio u Srbiju:

"U klubu su imali razumevanje za moje učešće na kampu Dejana Stankovića Deki5 koji se već drugu godinu organizuje na Zlatiboru i Kopaoniku i dozvolili su mi da se nešto kasnije priključim ekipi. Kamp Deki5 je jedan izuzetno ambiciozan i kvalitetan projekat na kome se veoma predano radi sa decom i zato mi je izuzetna čast što sam deo svega toga i što sam u prilici da sarađujem sa Dejanom Stankovićem. Od 2. avgusta sam ponovo u El Gouni, počele su pripreme za narednu sezonu koja startuje u septembru", zaključio je Milošević.

Povezano

Sve vesti