mondo.rs

"Čarke" CG i Turske: Hotel nije u mediteranskom stilu!

Autor:

Turska kompanija "Mia investments" moraće da izmeni izgled hotelsko-apartmanskog kompleksa "Mia Budva" koji namerava da gradi u Budvi jer nije u mediteranskom duhu, odlučilo je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja.

5
A- A A+
budva crna gora more plaža Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Ministarstvo je odbilo žalbu kompanije i potvrdilo rešenje glavnog budvanskog arhitekte Ane Samardžić, koja je odbila da izda saglasnost na idejno rešenje budućeg hotela sa 5 zvezdica, koje predviđa izgradnju dve kule sa po 15 spratova, prenose Vijesti.

Ministar Pavle Radulović je još pre desetak dana najavio takvu odluku, objasnivši da se odlukom arhitekte ne osporavaju koeficijenti, odnosno gabarit budućih kula, već samo njihov izgled.

U rešenju Ministarstva se navodi da predložena forma objekta, koji će biti izgrađen ispred Jadranskog sajma, ne može da se posmatra kao izlovana struktura u prostoru i da ne doprinosi se stvaranju utiska primorskog grada.

"Najatraktivnija lokacija u Budvi zahtevala je atraktivniju formu objekta. Materijalizacija objekta velikih dimenzija zahtevala je mediteranski duh, što je predloženim rešenjem objekta izostalo", napisala je Samardžić, što je u rešenju potvrdilo Ministarstvo.

Budva: Izletnička taksa za obilazak Starog grada

Turski investitori planiraju da na parceli ispred Jadranskog sajma, na 50 metara od mora, površine 8.500 kvadrata izgrade luksuzni kompleks vredan 60 miliona evra - dve kule od po 15 spratova sa 352 hotelsko-apartmanske jedinice.

Povezano

Sve vesti