• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP5 iritantnih igrača: Pepe je naporan, ali ima i GORI

Izvor mondo.rs

Legendarni engleski sudija Mark Klatenburg ispričao je svoja iskustva tokom 17-godišnje karijere kroz koju su prošli mnogobrojni fudbaleri, ali neki su jednostavno bili naporniji od drugih. Evo pet najiritantnijih u njegovom izboru!

 Pepe, Leman, Belami, Kin i Ferdinand najiritaniji fudbaleri top lista Mark Klatenburg Izvor: MN Press

Mark Klatenburg jedan je od najboljih sudija u prethodnoj deceniji, ali je pre dve godine odlučio da napusti Premijer ligu i evropski fudbal - i zaradi novac u Aziji.

Tokom dugačke sudijske karijere i 17 godina na visokom nivou susretao se sa raznim neobičnim situacijama u fudbalu, a među najinteresantnije anegdote svakako spadaju razgovori sa fudbalerima koji su nezgodne naravi.

Tu arbitar mora da se pokaže na pravi način, da ne padne u zamku, da ostavi autoritet na terenu, ali opet da ne bude glavna zvezda utakmice, za to su ipak zaduženi fudbaleri.

U intervjuu za "The Sun", Klatenburg je izdvojio petoricu igrača s kojima mu je bilo najteže da izađe na kraj, a verujemo da vas odgovori neće iznenaditi.

Mada, možda hoće raspored!

5. JENS LEMAN

Bivši golman Milana, Štutgarta i Arsenala bio je noćna mora za Klatenburga.

"Bio je veliki radnik... Uvek je bio nezgodan jer se žalio da su mu protivnički fudbaleri stajali namerno na prste na nogama u kaznenom prostoru. Napadači su uvek prilazili da ga zaklone... Recimo, kod kornera, malo bi bio odgurnut i odmah bi 'zakuvao' na terenu, svađao se sa igračima i sudijom. Stvarno je bio težak čovek!".

4. RIO FERDINAND

Svojevremeno najskuplji defanzivac sveta znao je da uđe u prepirke sa sudijama.

"Bilo mi je teško da mu sudim posebno tokom ere Ser Aleksa Fergusona jer je stalno igrao neke 'igrice' sa mnom. Pokušavao je da vam se uvuče pod kožu, kako biste mu progledali kroz prste za svaku sledeću odluku... To je neverovatno koliko je drugačiji prema vama kada ste sudija, a kako kada se radi o situaciji jedan na jedan".

3. PEPE

Jedan od "najprljavijih" štopera svih vremena nije najgori s kojim se suočio Klatenburg.

"Uf, imali smo malu prepirku u finalu Lige šampiona. Uvek je bilo teško suditi mu jer je to igrač koji je pokušavao konstantno da smesti igračima koje čuva kako bi dobili crveni karton, što nikako nije sjajna stvar kada ste sudija i pokušavate da sudite fudbalski meč".

2. ROJ KIN

Još jedan bivši igrač Mančester junajteda koji je bio poznat po brutalnim startovima.

"Roj je bio jak, stalno je igrao na kontakt i nikada niste mogli da mu verujete. Pogledajte onaj start na Alf-Ingeu  Halandu na primer", prisetio se Mark Klatenburg i dodao: "Nikada niste mogli da pretpostavite šta će sledeće da uraditi, takav je tip!".

1. KREJG BELAMI

Teško da bi ga iko "smestio" na prvo mesto lice najkontroverznijih fudbalera, ali očigledno je Mark Klatenburg imao dugu istoriju s njim, pa mu nije bilo ugodno da sudi mečeve kada bi on obukao dresove Liverpula, Njukasla, Blekburna, Kardifa...

Izvor: MN Press

Velšanin je i te kako znao da udari, podvikne, napravi problem na terenu.

"Krejg Belami je bio ubedljivo najgori i to mislim već godinama. On je bio najiritantniji fudbaler na terenu, koliko je bio iritantan i van njega. Bio je neverovatno nepristojan i nije bilo važno šta mu kažete. Istina, pravio sam neke greške na njegovu štetu, ali ono što mi je on govorio je bilo potpuno neprihvatljivo", kazao je Mark Klatenburg i dodao:

"Oštetio sam ga protiv Boltona kada sam mu dao žuti karton za simuliranje, a bio je čist penal... Stvarno je bio tip s kojim se nikako nisam slagao".

Ko su za vas najiritantniji fudbaleri današnjice? Pišite nam u komentarima...

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

asdasd

dijego costa, fernando couto, pogani ibrahimovic i naravno buskets.

Back in Black

Smiljanic bez konkurencije.

NASH

Šimunić bez konkurencije!

Najnovije

Kolumnisti