mondo.rs

Nova uprava: Pojeftinile ulaznice za bazen "25. maj"

Autor:

Gradsko privredno društvo „25. maj - Milan Gale Muškatirović” danas je preuzelo upravljanje nad bazenom. Smanjene cene ulaza, povećane plate zaposlenima...

Nova uprava: Pojeftinile ulaznice za bazen "25. maj" Foto: Mondo/ Goran Sivački 25. maj

Iz gradskog sekretarijata za informisanje saopšteno je da je to gradsko privredno društvo "preuzelo upravljanje nad bazenom i celokupnom gradskom imovinom sa kojom je na nedomaćinski način do sada raspolagalo opštinsko javno preduzeće SRPC Milan Gale Muškatirović”.

"Dugovi ovog opštinskog preduzeća koje je do sada upravljalo sportskim centrom iznose preko milion evra što je dovelo u pitanje rad centra", saopšteno je iz Gradskog privrednog društva „25. maj - Milan Gale Muškatirović”.

Dodaje se da će na ovaj način gradska imovina biti zaštićena i stvaraju se uslovi za nova ulaganja i modernizaciju bazena i sportskog objekta.

Кako se navodi u saopštenju, građani Starog grada kao i ostali Beograđani bazen će moći da koriste nesmetano na osnovu svih odluka koje su sada na snazi što znači da važe sve izdate propusnice i kartice. Novi menadžment imaće zadatak da razvije nove i dodatne sadržaje za građane.

Prva odluka gradskog preduzeća „25. maj - Milan Gale Muškatirović” je da se dnevna cena korišćenja bazena spusti sa 250 na 200 dinara kao i da se plate zaposlenima u ovom sportskom centru povećaju u proseku za oko 20 odsto.

Popisne komisije, na osnovu odluke Grada Beograda, počele su popis zatečene imovine u sportskom centru, dodaje se u saopštenju.

Odlukom gradskih vlasti, Sportski centar "Milan Gale Muškatirović", u čijem sastavu radi i bazen, ima novog direktora, a reč je o Jovanu Kneževiću iz Srpske napredne stranke.

Izvor: Kurir

 O upravljanju bazenom i ovim Sportskim centrom vodila se velika politička bitka. Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać, na čijoj se teritoriji nalazi ovaj sportski kompleks, poručivao je da neće dozvoliti primopredaju, niti preuzimanje sportskog centra.

IZ SNS-a je odgovoreno Bastaću da su on i njegovi saradnici godinama urušavali i uništavali" bazen Sportsko rekreativnog centra "Milan Gale Muškatirović".

Bastać je optužen da je "bacio milione na logo firme" i da je Sportski centar "Milan Gale Muškatirović" potrošio više od 40 miliona dinara "na sumnjive nabavke". Takođe, predstavnici SNS su optužili rukovodstvo opštine Stari grad za nenamensko trošenje sredstava i izneli su tvrdnje da radnicima kasne plate.

Povezano

Sve vesti